Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

θεα μαρινα αλιμου

θεα μαρινα αλιμου

Από τη Λέσχη Αξιωματικών Μυτιλήνης όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση με θέμα «Αναπτυξιακή πολιτική, χρηματοδοτικά μέσα και δημόσια περιουσία», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη, σε μια απόφαση μάλιστα που θα αναρτηθεί σήμερα κιόλας στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».


θεα μαρινα αλιμου

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, «η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτή μάλιστα η ανάκαμψη, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν πιο αισιόδοξους για τη βιωσιμότητα και διατηρισιμότητά της τα επόμενα χρόνια: ισχυρές τάσεις ενίσχυσης μεταποίησης, βιομηχανίας και εξαγωγικής δραστηριότητας».


Ανακοινώνοντας μια αναπτυξιακή στρατηγική για μετά το μνημόνιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε πως αυτή στηρίζεται σε τρεις άξονες:



  • Συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και θωρακίζει την οικονομία.

  • Αναπτυξιακή στρατηγική για την ώθηση της οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται και αναπτύσσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και αντιμετωπίζει τις δομικές παθογένειες του παρελθόντος. Είναι το παραγωγικό μοντέλο που χρεοκόπησε πρώτο.

  • Επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία και αξιοποίηση του υψηλά μορφωμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.


Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα παρεμβαίνει δυναμικά στη συζήτηση στην ΕΕ για την Πολιτική Συνοχή μετά το 2020, «διεκδικώντας, πέρα από την αύξηση του προϋπολογισμού της Πολιτικής Συνοχής, και τη διεύρυνση των κριτηρίων στην κατανομή των πόρων», επισημαίνοντας ότι ένα από τα πρέπει να είναι η νησιωτικότητα.



μεταφορα χρηματων απο καρτοκινητο σε καρτοκινητο cosmote
έλκος κερατοειδούς θεραπεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου