Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ημισφαιρια σαμιου

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν 130 βραχονησίδες που δεν έχει καθοριστεί σε ποιον ανήκουν», σειρά είχε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν ειδήσεις για στρατιωτική άσκηση αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων».


ημισφαιρια σαμιου

τεχνητο χιονι πως φτιαχνεται

τζημασ ηλεκτρικα γρεβενα

«Η Συμφωνία των Παρισίων του 1947, έχει αφήσει την Κω από την Ιταλία στην Ελλάδα και απαγορεύει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα η στρατιωτική άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο ίδιος.


Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος αξιωματούχος κάλεσε την Ελλάδα «να αποφεύγει τις μονομερείς ενέργειες τις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ένταση, είναι εναντίον στις διεθνείς συνθήκες. Ξεκαθαρίζουμε πως θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο Αιγαίο πάντα στα πλαίσια της πολιτικής και τους διεθνούς δικαίου».


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία μιλά για αποστρατικοποιημένες ζώνες στο Αιγαίο, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να έχει δώσει απαντήσεις σε αυτό το θέμα από τον περασμένο Οκτώβριο.



ημισφαιρια σαμιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου