Σάββατο 18 Μαΐου 2019

συνεμπλοκ σουστας σαμουραι

«Με τη ρητορική της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού και της ξενοφοβίας, ανασύροντας ιδέες και φόβους μέσα από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, οι δυνάμεις αυτές αμφισβητούν τις θεμελιώδες αρχές και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Είναι εκείνοι που απαρνούνται τις αρχές της αλληλεγγύης και της συνυπευθυνότητας, προτείνουν την επιστροφή στον απομονωτισμό και τα κλειστά σύνορα, στρέφονται κατά της συνοχής των κοινωνιών μας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει ότι «η γενιά μας έχει το καθήκον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψει αυτές οι δυνάμεις να επικρατήσουν».


συνεμπλοκ σουστας σαμουραι

σκουλήκια στο έντερο ή το στομάχι θεραπεια

Ο κ. Αβραμόπουλος προτάσσει, συνεπώς, την ανάγκη προσήλωσης στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες ως απάντηση στις προκλήσεις του λαϊκισμού, ενώ προσθέτει ότι «οι προκλήσεις είναι κοινές και οι λύσεις επίσης μόνο κοινές μπορεί να είναι - αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όσον αφορά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Κανένα κράτος-μέλος δε μπορεί να ανταποκριθεί μόνο του και βελτίωση δεν θα είχε επιτευχθεί με μεμονωμένες εθνικές λύσεις και αντιδράσεις».


Ερωτώμενος για την πρόσφατη αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά, ο Έλληνας Επίτροπος εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς σημειώνει ότι από τη στιγμή της εφαρμογής της Δήλωσης Ε. Ε.-Τουρκίας αυτές έχουν μειωθεί σημαντικά και απλά, κατά περιόδους, υπάρχουν εποχιακές αυξήσεις. «Κατά καιρούς παρουσιάζονται αυξήσεις στις ροές και εκφράζονται ανησυχίες, όπως έγινε και πέρσι την ίδια εποχή. Είδαμε όμως ότι η Δήλωση συνέχισε να ισχύει, και παραμένει καθοριστική η συμβολή της στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα, με τη στήριξη της Επιτροπής, των Ευρωπαϊκών Οργανισμών και την αλληλεγγύη των Κρατών-Μελών είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για την υποδοχή και καταγραφή των μεταναστών αλλά και για την επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών ευρωπαϊκών μας συνόρων», υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος.


Παράλληλα, ο Επίτροπος προαναγγέλλει την αλλαγή του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. «Έχει έρθει η ώρα να αποκτήσει η Ευρώπη ένα πραγματικά κοινό σύστημα ασύλου, με σχεδιασμό τέτοιο που θα ανταποκρίνεται στις τωρινές και μελλοντικές προκλήσεις, θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και θα κατανέμει δίκαια και ισομερώς τις ευθύνες μεταξύ των κρατών-μελών για την παροχή προστασίας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Με αυτό το στόχο κατέθεσα πριν από ένα χρόνο την πρόταση για τη μεταρρύθμισή του», σημειώνει και προσθέτει ότι «βασικός πυλώνας της προτεινόμενης μεταρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός διορθωτικού μηχανισμού κατανομής με νομικά σαφείς και δεσμευτικές προϋποθέσεις, η αναθεώρηση δηλαδή του μηχανισμού του Δουβλίνου. Δεν μπορεί κάποια κράτη να επωμίζονται όλο το βάρος της κρίσης εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης, και πολύ περισσότερο δεν μπορεί τα κράτη αυτά να αφήνονται μόνα τους στην αντιμετώπιση καταστάσεων που ακόμη και οι πιο ισχυρές και οργανωμένες χώρες δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν».


Μάλιστα, καλεί εκ νέου και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, πέραν των χωρών πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ. «Αποτελεί ηθική αλλά και σαφή νομική υποχρέωση των υπολοίπων κρατών μελών να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών που τους αναλογεί. Η υποστήριξη των κρατών μελών που πλήττονται περισσότερο και ο περιορισμός των ροών κατά μήκος των διαδρομών της Μεσογείου αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κρατών μελών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, σε πολιτικό, οικονομικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία δυο χρόνια, ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Πρέπει πάντως να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.



αλμυρη γευση στη γλωσσα
συνεμπλοκ σουστας σαμουραι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου