Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

μπακογιαννης γιος

ειρήνη πάντζαρη

Οι δύο υποθέσεις, οι οποίες έχουν φέρει τον κεντροδεξιό πρόεδρο της χώρας των Άνδεων σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλληλοεπικαλύπτονται.


μπακογιαννης γιος

Από τη μια πλευρά, ήταν εξαιτίας της Οντεμπρέχτ, της βραζιλιάνικης εταιρείας-κολοσσού των κατασκευών, η οποία παραδέχθηκε ότι είχε καταβάλει σχεδόν πέντε εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες συμβούλων με τις οποίες συνδεόταν ο Κουτσίνσκι, όταν ήταν ακόμα υπουργός, από το 2004 ως το 2013, που η αντιπολίτευση κίνησε διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου στο Κογκρέσο.


Στην κρίσιμη συνεδρίαση της 21ης Δεκεμβρίου, ο «ΠΠΚ» (ακρώνυμο του ονόματος και προσωνύμιο του προέδρου Κουτσίνσκι) κατάφερε να γλιτώσει και να παραμείνει στο αξίωμα μόλις και μετά βίας, χάρη στην υποστήριξη μερίδας των κοινοβουλευτικών του ισχυρού κινήματος που είχε ιδρύσει ο Φουχιμόρι, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση υπό την ηγεσία των παιδιών του.


Από την άλλη, μόλις τρεις ημέρες αργότερα ο πρόεδρος Κουτσίνσκι, 79 ετών, απένειμε χάρη στον Φουχιμόρι, ο οποίος εξέτιε ποινή 25 χρόνων κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά.





τεστ αλκοολικων
μπακογιαννης γιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου