Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

θεσσαλονικη μετεορα

ζωηρα νηπια

Το Καμερούν κατέχει το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής βίας, με ένα στα έξι έφηβα κορίτσια να έχει εξαναγκαστεί σε σεξ, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF, η οποία εξέτασε τα στοιχεία από περισσότερες από 40 χώρες.


θεσσαλονικη μετεορα

«Αυτή η ιδέα ότι οι γυναίκες είναι στη διάθεση των ανδρών είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τη σεξουαλική βία εναντίον των κοριτσιών», κατήγγειλε η Κλαούντια Κάπα στο Reuters.


Στην πλειονότητα των υποθέσεων, ο δράστης ήταν γνωστός στο θύμα – σύζυγος, φίλος, μέλος της οικογένειας ή συμμαθητής.


Η UNICEF επισημαίνει ότι η σεξουαλική βία εναντίον έφηβων κοριτσιών μπορεί να εμποδίσει την παγκόσμια πρόοδο προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – ένα σχέδιο για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, αλλά και την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και της προστασίας του περιβάλλοντος με ορίζοντα το 2030.


Ο πραγματικός αριθμός των κοριτσιών που έχουν εξαναγκαστεί σε σεξουαλικές πράξεις είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος από τα 15 εκατομμύρια, καθώς πολλά θύματα διστάζουν να το καταγγείλουν, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για όλες τις χώρες, σημειώνει η UNICEF.


Προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση ο ΟΗΕ τονίζει ότι πρέπει να υιοθετηθεί νομοθεσία που να προστατεύει τα παιδιά, αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες.


«Αυτό που αποδείχθηκε ότι είχε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα ήταν η συνεργασία με κυβερνήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν εθνικά σχέδια», επεσήμανε η Κάπα.



γερμανικα καλαντα
θεσσαλονικη μετεορα

θεατρικη σκηνη αμφιθεατρο

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο αλλά η λύση στο πρόβλημα του τόπου. Όπως είπε “είναι η λύση γιατί, σε αντίθεση με το έγινε το 2015, σήμερα υπάρχει μια ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη, μια δύναμη που είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, με σχέδιο που απορρέει από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιών, αρχών και θέσεων, με θέληση να αναλάβει το όποιο βραχυπρόθεσμο κόστος δύσκολων αποφάσεων και με αυτογνωσία να μάθει από τα λάθη της και να ενώσει την σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων σε ένα πρόσταγμα εθνικής ανάταξης».


θεατρικη σκηνη αμφιθεατρο

θεατρικη σκηνη αμφιθεατρο

μποξερ κουταβια χαρακτηρας

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει βίαια», και ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά. «Η χώρα είναι έτοιμη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. Το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις των επίδοξων διαχειριστών της και αποκάλυψε την πολιτική τους γύμνια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ως χώρα μια νέα αρχή. Να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Και στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια. Και να του πούμε πως οι θυσίες του δεν ήταν μάταιες, πως τα καταφέραμε όχι απλά να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Καταφέραμε να τη βάλουμε σε μια νέα πορεία για την οποία τα παιδιά μας θα είναι περήφανα. Θα έχουμε κερδίσει τη μάχη της δικής μας γενιάς» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις τρεις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που είναι η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό υπογραμμίζοντας πως αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να δει τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ας επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και τη Χίο. ¨


Όπως είπε στα νησιά αυτά ξεχειλίζει η οργή για την κυβερνητική ανικανότητα στην καθημερινή διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού και υπενθύμισε πως όταν η ΝΔ ζητούσε διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους δευτέρους, ο κ. Τσίπρας επέμενε στις ιδεοληψίες του, όπως είπε χαρακτηριστικά.



διαμόρφωση βάσεων 2015

know the ropes example

βατραχοπεδιλα τζαμπο

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των ενδεχόμενων 10,8 εκατομμυρίων θανάτων, 1,7 εκατομμύρια μπορεί να καταγραφούν μόνο σε δύο χώρες, τη Νιγηρία και την Ινδία, σύμφωνα με τις προβολές που πραγματοποιήθηκαν από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς-Χόπκινς και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Save the Children. Επτακόσιες χιλιάδες παιδιά μπορεί να πεθάνουν απ' αυτή την ασθένεια στο Πακιστάν και 635.000 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, προσθέτουν.


μπαγερν μπαρτσελονα ρεβανς

Η πνευμονία είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που πλήττει τους πνεύμονες, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι η πρώτη λοιμώδης αιτία θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών και «ευθύνεται για το 15% του συνολικού αριθμού θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών».


Ο ΠΟΥ εκτιμά πως 922.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν από πνευμονία το 2015 σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από ιούς, βακτήρια ή μύκητες. «Η πρόληψη είναι δυνατή χάρη στον εμβολιασμό, μια ικανοποιητική διατροφή και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών παραγόντων», υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.


Σύμφωνα με τη μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, 4,1 εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν να σωθούν με την εφαρμογή ενός συνόλου μέτρων: αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης παγκοσμίως, εξασφάλιση πρόσβασης στα αντιβιοτικά και βελτίωση της διατροφής των απειλούμενων παιδιών.


«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από μια ασθένεια, την οποία ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε», σχολίασε ο υπεύθυνος της Save the Children Κέβιν Ουάτκινς.


«Δεν γίνεται παγκόσμια σύνοδος κορυφής ούτε πορεία κατά της πνευμονίας. Εντούτοις όποιος ανησυχεί για την υγεία των παιδιών θα πρέπει να θεωρεί υπόθεση προτεραιότητας αυτόν τον φονιά τον οποίο παραβλέπουμε», τόνισε ζητώντας να μειωθεί δραστικά η τιμή των εμβολίων.


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πνευμονίας καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά της Παιδικής Πνευμονίας, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



know the ropes example
know the ropes example

μυστικοι πρακτορες ταινια

μυστικοι πρακτορες ταινια
μυστικοι πρακτορες ταινια
isuzu d max μεταχειρισμενα

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα βοήθειας και σε τοπικές εκκλησίες.


εχει ο καιρος γυρισματα βανδη lyrics

Συνολικά 27 πάρκα έχουν κλείσει λόγω του τυφώνα, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου στο οποίο βρίσκεται μία βελανιδιά 1.000 ετών. Το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τις έρευνες και τις διασώσεις διαπίστωσε, σύμφωνα με τον Independent, ότι το μυθικό δέντρο δεν επλήγη από τον τυφώνα αλλά στέκει αγέρωχο στo Goose Island State Park παρά την καταστροφική πορεία του Χάρβεϊ.


Γνωστό ως «το Μεγάλο Δέντρο» έχει ύψος 13 μέτρα και η διάμετρος του κορμού του φθάνει στα 11 πόδια και 2,25 ίντσες.


dentro


(Πηγή: independent)


δοε εκλογες 2017

δοε εκλογες 2017

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.


δοε εκλογες 2017

το λευκο κρασι παχαινει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ


Αττική


Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές.


Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.


Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 10 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.


Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Θερμοκρασια: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



πιστη και θαυμα

χειμερινη στολη ποδηλασιας

αντωνης σροιτερ παιδια

«Έγινε σαφές από τη σημερινή συνέντευξη της ΝΔ για το ΕΣΡ, πως αν και “απορούν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ”, υιοθετούν ουσιαστικά την γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τους αναγκάζουμε τόσο αυτούς, όσο και τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, σε αναδίπλωση», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:


χειμερινη στολη ποδηλασιας

«Σημαντικό είναι και το ζήτημα, πως ενώ δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις του κ. Παππά, δείχνουν εμπιστοσύνη στο alter ego του, τον κ. Τσίπρα!!! Αν δεν κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, μάλλον έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και “βλέπουν” διαφορές Παππά-Τσίπρα».


Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι «είναι η μόνη θεσμικά ορθή κι αξιόπιστη λύση: να αναδειχθεί ένα ΕΣΡ, κανένα μέλος του οποίου να μη γεννά υποψίες για κομματικούς ετεροκαθορισμούς. Το μαύρο στην ενημέρωση που επεδίωξε ο κ. Παππάς να επιβάλει μόνος του, δεν θα το επιβάλει σήμερα μέσω του ΕΣΡ».



φεστιβαλ θετικης ενεργειας
χειμερινη στολη ποδηλασιας

τα πιο παραξενα βιβλια του κοσμου

τα πιο παραξενα βιβλια του κοσμου
θηρα συνθετες λεξεις
Αττική: Κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης με τη νεροποντή - Πολλές οι διακοπές ρεύματος

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, μετά την ισχυρή μπόρα που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι του Σαββάτου (28/07).


Το Χαλάνδρι, τα Μελίσσια και το Μαρούσι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, μετά τη σημερινή νεροποντή.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει προκληθεί σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Στην πορεία, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν στο Μαρούσι και τα Μελίσσια ενώ σύντομα αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί και το Χαλάνδρι.

Διαβάστε ΕΔΩ την προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό της Κυριακής (29/07) στην Αττική

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος - Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Φωτιά Μάτι: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των γονιών για το 6 μηνών βρέφος τους (pics+vid)



θα κάτσω σπίτι - κηλαηδόνης στίχοι
τα πιο παραξενα βιβλια του κοσμου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

καλλιτεχνικα εργαστηρια λαρισα

καλλιτεχνικα εργαστηρια λαρισα
καλλιτεχνικα εργαστηρια λαρισα

Η 21η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα για φέτος. Πρόκειται για τη μικρότερη σε διάρκεια ημέρα (και αντίστοιχα τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα) για το βόρειο ημισφαίριο. Αντίστροφα, το νότιο ημισφαίριο ζει την έναρξη του καλοκαιριού, με τη διάρκεια της ημέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Σε ένα χαριτωμένο βιντεάκι, ένα ποντικάκι, φορώντας σκουφάκι και κασκόλ εμφανίζεται στην οθόνη, κάνει πατινάζ στον πάγο και αφού κάνει μια πιρουέτα, μετατρέπεται σε χιονάνθρωπο-χιονόμπαλα που καταλήγει κάτω από τη γη.


doodle


Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος πιο κοντά ή πιο μακριά από τον Ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στο ψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο του ουρανού (θερινό ή χειμερινό ηλιοστάσιο).


Ημερολογιακά, το χειμερινό ηλιοστάσιο κυμαίνεται μεταξύ της 20ης και της 23ης Δεκεμβρίου, ενώ φέτος η τυπική έναρξη του χειμώνα είναι σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, οπότε είναι και η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, με διάρκεια 14 ώρες και 29 λεπτά.


Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο το θερινό και τον Δεκέμβριο το χειμερινό και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις εποχές του έτους.


Η λέξη ηλιοστάσιο είναι σύνθετη και προέρχεται από το Ήλιος και το στέκομαι (στάση), καθώς λίγες μέρες πριν ή μετά τα ηλιοστάσια, ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει την φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή τα νότια, κίνηση που την ημέρα του ηλιοστασίου μηδενίζεται και αντιστρέφεται.




παπουτσια τσουκαλας λαρισα
δηλητηριώδης λαγοκέφαλος

υπαρχω προλογος

Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο του προβλήτα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και επιδεινώθηκε με την τελευταία κακοκαιρία.


παγκοι κουζινας κουρβα

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων.


89002


Πηγή: Cyclades Voice


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.


Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που έπαθε από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.




θεόδωρος ζαχαριάδης
υπαρχω προλογος
υπαρχω προλογος

όμιλο κοπελούζου

όμιλο κοπελούζου
μικρο μου θαυμα εσυ στιχοι

Κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο Ερντογάν χαρακτήρισε αρμόζουσα την στάση του Ροχανί, ο οποίος είπε ότι οι διαδηλωτές δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τον νόμο κατά την άσκηση του δικαιώματός τους για την πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.


όμιλο κοπελούζου

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλέστηκε το CNN Turk, ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία τάσσεται κατά των ξένων παρεμβάσεων στο Ιράν.


Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε εξάλλου ότι η Τουρκία δεν έδωσε διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ για την επίλυση της διένεξης που διήρκεσε μήνες και οδήγησε τις δύο χώρες στην αναστολή των υπηρεσιών τους για την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (βίζα), σύμφωνα με το CNN Turk.


Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε επίσης ότι ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το Σάββατο.




χαρις αλεξιου αποψε θελω να πιω στιχοι

once upon a time operation mongoose

once upon a time operation mongoose
once upon a time operation mongoose
καλημερα με γλυκο
Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στο Αγρίνιο: Κόρη, μητέρα και πατέρας πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα με θύματα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και την 44χρονη κόρη τους.


μεζονετες προσ ενοικιαση σερρεσ

Όπως αναφέρει το agriniosite.gr, το οικογενειακό δράμα ξεκίνησε με τον χαμό της 44χρονης κόρης που άφησε την τελευταία της πνοή από γρίπη και λίγες ημέρες αργότερα έφυγε και η μητέρα της.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η 75χρονη μητέρα άφησε και αυτή την τελευταία της πνοή στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ όπως φαίνεται ο ηλικιωμένος πατέρας και σύζυγος δεν άντεξε την απώλεια των δύο πιο αγαπημένων του προσώπων και άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή, αφού η υγεία του επιβαρύνθηκε και από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.


πολλα υγρα στα γεννητικα οργανα

πολλα υγρα στα γεννητικα οργανα

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε μήνυση στην οποία «φωτογραφίζει» έξι αστυνομικούς ως δράστες του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού του.


πολλα υγρα στα γεννητικα οργανα

ρουχα γυναικεια για γραφειο

Ήδη, η εισαγγελέας ενημερώθηκε για τη μήνυση και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εφόσον επιβεβαιωθούν να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον ο 27χρονος να εξεταστεί από ιατροδικαστή.


Πάντως, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία σε βάρος του 27χρονου, αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αντιστάθηκε στη σύλληψή του και προκειμένου να την αποφύγει τραυμάτισε με κατσαβίδι δύο αστυνομικούς της άμεσης δράσης. Στη συνέχεια, κατά τη δικογραφία, ο κρατούμενος - που φέρεται ως τοξικομανής - οδηγήθηκε στο τμήμα ασφαλείας Αμπελοκήπων όπου αποπειράθηκε να δραπετεύσει.


Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε το μεσημέρι να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή.



ξηροσ παγοσ θεσσαλονικη

β περιφερεια θεσσαλονικης 2015

β περιφερεια θεσσαλονικης 2015

Υπήρξε ομόφωνη εξουσιοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος να προχωρήσει στην τεχνική επεξεργασία και προετοιμασία πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος.


Η κεντρική ιδέα της πρότασης, που παρουσιάστηκε στα μέλη της επιτροπής (αποτελεί το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Προγράμματος) από το Διευθυντή Προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων, αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανάπλαση του Λαιμού που πλέον θα γίνει οικισμός εισόδου της Ελλάδας.


Εταίροι του έργου θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και στις δύο χώρες, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.


Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, που εκπροσωπούν υπουργεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς των δύο χωρών, κατέθεσαν την πλήρη υποστήριξή τους στην πρόταση της παρέμβασης και τις παρατηρήσεις τους για την καλύτερη περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω εξέλιξής της, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων εντός του 2019.




κατεβασμα τραγουδιων προγραμμα
βιογραφικο μπαλατσινου
β περιφερεια θεσσαλονικης 2015

ρολογια αλεν ντελον

μαρμαρινο δαπεδο τιμη

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις υποθέσεις που θέλουν το Βερολίνο και την Αθήνα να έχουν συμφωνήσει για την παράταση της ισχύος του χαμηλού συντελεστή στα νησιά με αντάλλαγμα τη συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων, η καγκελάριος ήταν απόλυτη: «Αυτό έχει ειπωθεί συχνά, αλλά κατηγορηματικά όχι! Έχω συζητήσει εντατικά μαζί του (ενν. τον κ. Τσίπρα), ότι δεν θα συνδέσουμε επουδενί αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δυό μας, με οποιονδήποτε τρόπο. Και για αυτό κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και τώρα έχει βρεθεί ένας τρόπος για το πώς θα αντισταθμιστεί η - ας πούμε - αλλαγή του προγράμματος μέσω της επιμήκυνσης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και για αυτό θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Προϋπολογισμού την 1η Αυγούστου. Και πιστεύω ότι αυτός ο δρόμος που βρέθηκε τώρα είναι ένας καλός δρόμος. Αλλά δεν υπήρξε καμία σύνδεση των διαφορετικών θεμάτων».


ρολογια αλεν ντελον

ρολογια αλεν ντελον

ψαλιδι για μεσαιες μπουκλες

Η 20ή Αυγούστου «είναι μία σημαντική ημέρα» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι η συνέχεια της επίδρασης των προγραμμάτων δεν τελειώνει την ίδια ημέρα. Σημείωσε, δε, πως το γεγονός ότι δίδεται στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δεκαετιών αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης.


«Πρέπει να φέρουμε δύο πράγματα σε μία ισορροπία. Από τη μία πλευρά το πόσο θα περιμένουμε μέχρι να έχουν αποπληρωθεί κάποια συγκεκριμένα χρήματα βοήθειας και από την άλλη πλευρά το γιατί πρέπει να συνεχίσουμε για αυτό, για κάποιο χρονικό διάστημα, να διατυπώνουμε τις προσδοκίες, όπως π. χ. πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου της και επισήμανε ότι «αν η Ελλάδα δεν παράγει πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα είναι δυνατό να μειώσει το ύψος του χρέους».


Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση του ελληνικού χρέους, η κ. Μέρκελ έκανε λόγο για τη λήψη «ενός μεγάλου αριθμού μέτρων για να βοηθήσουμε ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων τους οποίους έχουμε, δηλαδή ότι δεν μπορεί εντός Ευρωζώνης να υπάρξει κούρεμα χρέους υπό την κλασική έννοια». «Πιστεύω ότι είναι ένας "καλός συμβιβασμός"» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Από τη μία πλευρά ναι, το πρόγραμμα τελείωσε, αλλά με αυτό η Ελλάδα δεν είναι ακόμη, ας πούμε, πάλι στην κατάσταση του ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα πρόγραμμα. Αλλά πιστεύω - και έχω μιλήσει για αυτό με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα - ότι είναι μία σημαντική ημέρα τον Αύγουστο, όταν αυτό το πρόγραμμα θα έχει τελειώσει, αλλά η συνέχεια της επίδρασης αυτών των προγραμμάτων δεν έχει τελειώσει με αυτήν την ημέρα και για αυτό πρέπει και στο μέλλον να μπορούμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον. Άρα, βλέπω περισσότερο μία απόδειξη εμπιστοσύνης ότι δίνουμε στην Ελλάδα για δεκαετίες επιπλέον χρόνο, προκειμένου να βγει από μία δύσκολη κατάσταση».



Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

συγγενικες λεξεις γυαλι

νικος καρελης
ελενη ερημου παιδια

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και είχε καταγωγή από τη Χίο. Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου - από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση - κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ είχε επίσης τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.


Η μεγάλη της επιτυχία ήταν το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Φέρτε μου ένα μαντολίνο» που είχε ερμηνεύει για πρώτη φορά στην ιστορική παράσταση του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο, το 1961 στο «Θέατρο Αθηνών» (θίασος Δημήτρη Μυράτ - Βούλας Ζουμπουλάκη).


Συμμετείχε σε περίπου 70 ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και είχε παρουσία στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και είχε εκδώσει τα βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».


Πριν από έναν χρόνο η Ζωή Φυτούση κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ομηρικές λέξεις» από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, με το οποίο η ηθοποιός ήθελε να περάσει το μήνυμα πως η ελληνική γλώσσα διασώζεται σήμερα μέσα από τον Όμηρο.



συγγενικες λεξεις γυαλι
συγγενικες λεξεις γυαλι

ο κακοηθης αρχαια κλιση

ο κακοηθης αρχαια κλιση

Στην Αγία Πετρούπολη, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε να συλλαμβάνονται τουλάχιστον 20 νεαροί διαδηλωτές σε αυτήν την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια των αρχών και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι.


Από τους συλληφθέντες, ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Κρεμλίνο, παράδωσε τους ομήρους σου».


«Ήρθα για να στηρίξω τους συλληφθέντες διότι πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους. Εάν περιοριστούμε στο Διαδίκτυο, τίποτα δεν θα αλλάξει» δήλωσε στο AFP η Εκατερίνα Ανένκοβα, 20 ετών.


Στη Μόσχα, περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λουμπιάνκα, μπροστά από την έδρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), όπου η διαδήλωση, την οποία δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Αντίθετα, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις στην οδό Τβερσκάγια.


«Δεν θα πίστευα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε εμένα ή στο παιδί μου. Κι αυτό σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Ένα πρωί, χτυπούν την πόρτα σου και σου παίρνουν το παιδί σου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πλατεία Λουμπιάνκα η Γιούλια Παβλίκοβα, η μητέρα μιας κοπέλας που συνελήφθη στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.


Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, που καταγράφει τις συλλήψεις, 18 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα και περίπου 40 στην Αγία Πετρούπολη.


Τον Μάρτιο του 2018, 10 νεαροί Ρώσοι συνελήφθησαν, με την κατηγορία της «απόπειρας πραξικοπήματος» και συγκρότησης μιας «εξτρεμιστικής οργάνωσης», λόγω των μηνυμάτων που αντάλλασσαν μέσω του Telegram.



εξυπηρετηση πελατών nova
verde κορυδαλλος
ο κακοηθης αρχαια κλιση

συμπλεγμα της αραχνης επεισοδιο 6

συμπλεγμα της αραχνης επεισοδιο 6
κουφος γαμος

Το θέμα φέρνουν με ερώτηση τους στη Βουλή 42 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα τους και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι αναφέρουν ότι η ΔΕΗ κατατάσσεται στην κατηγορία CCC-, μια ανάσα δηλαδή πριν την οριστική στάση πληρωμών (Default). Θυμίζουν ότι τον Απρίλιο του 2014, η S&P κατέταξε τη ΔΕΗ στη βαθμίδα Β, δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για το μέλλον της εταιρείας και καλύτερους όρους δανεισμού, με αποτέλεσμα το 2014 η εταιρεία να βγει στις αγορές ζητώντας 500 εκατ. χρηματοδότηση, προσφέρθηκαν πάνω από 2 δις ευρώ και τελικά δανείστηκε 700 εκατ. ευρώ, χωρίς καμία εξασφάλιση πέρα από την εταιρική αξιοπιστία.


Η ΝΔ κάνει λόγο για κακοδιαχείριση εκ μέρους της διοίκησης με αποκορύφωμα την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή και προσθέτουν ότι ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι, την ώρα που η εταιρεία θα έπρεπε να εξορθολογήσει το κόστος παραγωγής της, η κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι έχει «έξοδα λειτουργίας», με εκτιμώμενο κόστος άνω των 5.000.000 ευρώ ετησίως.


Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον Γιώργο Σταθάκη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:



  • Πόσοι είναι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν απλήρωτοι και για πόσους μήνες;

  • Πόσο στοιχίζει η «λειτουργία» της κλειστής μονάδας στο Κερατσίνι ετησίως και τί περιλαμβάνει αυτό το κόστος; Υπάρχουν και άλλες κλειστές μονάδες που επιβαρύνουν με «κόστος λειτουργίας» και πόση είναι αυτή η επιβάρυνση για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΔΕΗ;

  • Παρακαλώ καταθέστε προς ενημέρωση των Βουλευτών και του Ελληνικού Λαού, το σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της ΔΕΗ Α. Ε.



ζιζελ ηρωδειο
συμπλεγμα της αραχνης επεισοδιο 6

να σαι καλα αγαπη μου

να σαι καλα αγαπη μου
φυσικη στ δημοτικου φε4 η διαπνοη

Πρόκειται για το 48,95% από τα 2.489 κτίρια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα. Τα υπόλοιπα 1272, δηλαδή το 51,07%, κρίθηκαν κατοικήσιμα.


να σαι καλα αγαπη μου

πινακες bob ross

Χθες έγιναν 1.740 αυτοψίες και οι υπόλοιπες 749 πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, τις οποίες διενήργησαν 340 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν 305 συνολικά - κατεστραμμένα από την πυρκαγιά - αυτοκίνητα, για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του δήμου Μαραθώνα.


ηγουμενος λεξικο

ηγουμενος λεξικο
η τυραννια της μεταμελειας

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Κικίλιας επισημαίνει τα επιχειρησιακά βήματα που είναι απαραίτητα όπως η επανασύσταση της ομάδας "Δ", ενίσχυση της ομάδας Δίας καθώς και της πεζής αστυνόμευσης σε κάθε συνοικία και κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ στους δρόμους, στις γειτονιές, στα δημόσια κτίρια και η κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου.


γαστρεντερολογικο αττικο νοσοκομειο

«Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μου ότι την επόμενη της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, θα δουν μία αστυνομία που πραγματικά θα προστατεύει αυτούς, τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους, αλλά και τη δημόσια περιουσία» λέει χαρακτηριστικά.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την πατρίδα και γι' αυτό πρέπει να φύγει. Σε αυτό δε χωρούν αστερίσκοι» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως:



Κατά γενική ομολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα στην οικονομία, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και υπερφορολογώντας τους πάντες, στην κοινωνία, καταλύοντας το κράτος δικαίου και καταδικάζοντας τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο, στα εθνικά θέματα όπου οι πολιτικές του απέτυχαν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, και μας έχουν οδηγήσει σε πολύ σοβαρά στρατηγικά αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης.



Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και πως «η πάση θυσία μείωση της φορολογίας είναι η σημαντικότερη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μόνο για παροχολογία δε μπορεί να κατηγορήσει κανείς».



ηγουμενος λεξικο

υποψηφιοι στη λακωνια

Η Φώφη Γεννηματά που περιόδευσε στην περιοχή συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, την πρώην αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Γιάννη Μανιάτη, το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη Νάντια Γιαννακοπούλου κ. ά.


υποψηφιοι στη λακωνια

18872098


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


«Είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του Δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε - από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο - απέναντι στη κυβέρνηση», σημείωσε και επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας:



Ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες να λένε πάλι λόγια πολλά. Αλλά ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του Δήμου, δεν είπαν λέξη για τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία




πληρωμη φπα ελτα
ολα στη φορα καμπουρης
υποψηφιοι στη λακωνια

δου λεσβου

«Καταφέραμε να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο. Είμαστε πια νικήτρια ομάδα και το δείξαμε», τόνισε χαρούμενος μετά τη νίκη, ενώ για τη δική του σπουδαία εμφάνιση είπε: «Ένιωθα καλά και άνετα, έβαλα και τις βολές. Είχα φυλάξει ενέργεια και ήξερα πως αν είμαι επιθετικός θα δημιουργήσω για τον εαυτό μου ή για τους συμπαίκτες μου».


φυτο πασχαλια σε γλαστρα

καλαμαρια φαρμακεια

Όσο για τα πολλά φάουλ που κέρδισε, είπε: «Είναι κάτι που έχω μάθει με τα χρόνια. Όταν δεν βάζεις τις φωνές στους διαιτητές, αλλά τους λες ευγενικά ότι σου έκαναν φάουλ ή τους ζητάς να ξαναδούν τη φάση, τότε παίρνεις τα σφυρίγματα που αξίζεις. Έχω την ωριμότητα πλέον να διαχειρίζομαι τα νεύρα μου».



"We fought the whole game, played with some energy and we were able to get the win." pic.twitter.com/Uxym9NL5ax

— Milwaukee Bucks (@Bucks) November 25, 2018


δου λεσβου
δου λεσβου

5 κιλα σε μια εβδομαδα greekmasa

5 κιλα σε μια εβδομαδα greekmasa
5 κιλα σε μια εβδομαδα greekmasa

Αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν τα 1.868 ευρώ και 640 ευρώ αντίστοιχα για 20 μήνες κατοχυρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι υποβάλλοντας τρεις αιτήσεις σε ΕΦΚΑ, Γενικό Λογιστήριο και ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα με την περίπτωση της παράνομης κράτησης που διαπιστώνουν ότι έχουν οι συντάξεις τους.


βαρκες λουνα παρκ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει σε λειτουργία on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στη διακοπή μειώσεων που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.


Η αίτηση αυτή απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη και αποσκοπεί βασικά στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.


Ουσιαστικά, ο ΕΦΚΑ βγάζει από τον κόπο τους συνταξιούχους να εκτυπώσουν την αίτηση και να υποβάλλουν την αίτηση προς τον ΕΦΚΑ που θα ζητούν τα αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που παρακρατήθηκαν παρανόμως από τη σύνταξή τους, συμμορφούμενοι με τις ανωτέρω οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, θα ζητούν να τους καταβάλλονται από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012.


Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka. gov.gr), στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.


Τα ποσά των αναδρομικών από τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που τα δικαστήρια αναγνωρίζουν δικαίωμα επιστροφής υπέρ των συνταξιούχων είναι:



  • Από 10 ως και 100 ευρώ το μήνα για τις επικουρικές ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Δημοσίου που κυμαίνονταν μεταξύ 230 και 655 ευρώ ως το 2012. Οι αντισυνταγματικές αυτές μειώσεις που επιστρέφονται μέσω δικαστηρίων επιβλήθηκαν με το νόμο 4051, είναι σε ποσοστό 10% για επικουρικές από 200 ως 250 ευρώ, 15% από τα 250 ως τα 300 ευρώ και 20% από τα 300 ευρώ και άνω και μπήκαν μετά τις δυο περικοπές που είχαν προηγηθεί από τους νόμους 3986 και 4024 του 2011. Αυτές οι μειώσεις (ν.4051/2012) είναι από 10 ως 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ποσό που λαμβάνει και το ταμείο που ανήκει κάθε συνταξιούχος και μπήκαν από τον Μάιο του 2012 και μετά. Αυτό το «ψαλίδι» έκρινε ως αντισυνταγματικό το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2015 και πλέον (2018) τα δικαστήρια αρχίζουν να δικαιώνουν τους συνταξιούχους που έκαναν αγωγές για τα αναδρομικά τους.

  • Από 2 ευρώ το μήνα ως 70 ευρώ το μήνα για τις μειώσεις 12% στις κύριες συντάξεις με το νόμο 4051 στο τμήμα που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Η μείωση επιβάλλεται μέχρι και σήμερα αφού πρώτα αφαιρεθούν από τη μικτή σύνταξη οι περικοπές της ΕΑΣ (ν. 4001/11) και του νόμου 4024 (περικοπή 20% σε τμήμα άνω των 1.200 ευρώ). Η μείωση 4051 στις κύριες είναι αντισυνταγματική και την επιστρέφουν τα δικαστήρια.

  • Από 46 ως και 272 ευρώ το μήνα για τις μειώσεις του νόμου 4093 στις κύριες συντάξεις ή στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων ή και μερισμάτων που υπερβαίνον τα 1.000 ευρώ. Η μείωση είναι 5% ως 10% αν το άθροισμα είναι από 1.000 ως 1.500 ευρώ, 10% ως τις 2.000 ευρώ, 15% αν το άθροισμα είναι ως 3.000 ευρώ και 20% για άθροισμα συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ.


Βήμα - βήμα η διεκδίκηση των αναδρομικών



παπουτσια για ψαρεμα

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

τιμη γαλλικο μπουλντογκ

τιμη γαλλικο μπουλντογκ
εμπορικα outlet

Το ματς στο 20 λεπτο έμοιαζε να κυλά υπέρ του Ολυμπιακού, που μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και με κίνηση από τα άκρα να έχει σουτ του Ιντέγιε στο δοκάρι μολις στο 3.


τιμη γαλλικο μπουλντογκ

εκβαλλει στην αδριατικη

4018245
(Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Αμέσως μετά ο Μάριν κυνήγησε την μπάλα εκτός περιοχής και με κάθετη έψαξε το Νιγηριανό, που είδε την μπάλα μπροστά του από λάθος συνεννόηση Μπανανά και Σωτηρίου. Ίδιο τέμπο και στην συνέχεια με τον Μάριν να ανοίγει στο Ντελα Μπέγια, ο Ισπανός βγάζει τη σέντρα και ο Ιντέγιε ουσιαστικά μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα με το 12ο τέρμα του για το 0-2 στο 13.


4018335
(Δύο γκολ ο Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Ο Πλατανιάς όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά αντέδρασε κτυπώντας στο κέντρο άμυνας των Ρέτσου-Βιάνα και κυρίως στην πλευρά του Βραζιλιάνου. Ο Γιακουμάκης στο 35 ρόλαρε σαν πίβοτ από πλάγιο (!) του Στάθη πάνω στο Βιάνα και ξεμαρκάριστος έκανε το 1-2.


4018427
(Πρωταγωνιστής ο Γιακουμάκης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Τέσσερα λεπτά αργότερα (39) Γιακουμάκης και Μανούσος συνδυάστηκαν κάθετα πάλι με τον Βιάνα να μην έχει καλή αντίδραση και τον Λεάλι να ανατρέπει τον σκόρερ του Πλατανιά και ο Μανούσος να ευστοχεί στο πέναλτυ για το 2-2.


4018406
(Το εύστοχο πέναλτυ του Μανούσου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Το ματς στο β μέρος ήταν στην κόψη του ξυραφιού με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 67 με σουτ του Μανθάτη εντός περιοχής (κέρδισε από τον Κάργα και τον σταμάτησε και ο Σωτηρίου) και τον Γιακουμάκη στο 72 να χορεύει σε κόντρα επίθεση (από λάθος του Μιλιβόγιεβιτς και κάθετη του Μουνάφο) και πάλι το Βιάνα, αλλά να σουτάρει άουτ.


4018485
(Ο Μανθάτης σε προσπάθεια του - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)


Ο Μπέντο θέλησε να αυξήσει την πίεση βγάζοντας τους Μάριν, Μανθάτη και Μαρτίνς, βάζοντας Ανδρούτσο, Καρντόζο και Μπουχαλάκη, αλλά δίχως εξτρέμ (...), μοναδική επιλογή ήταν τα γεμίσματα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της μετάδοσης ο Φορτούνης γύρισε κάποια στιγμή και ζήτησε μόνος του να πάει στα άκρα). Σε αυτα ο Ιντέγιε Μπραόυν είχε μια κεφαλιά ελάχιστα άουτ και ένα κακό κοντρόλ σε τετ α τετ με τον Σωτηρίου και έμεινε το Χ.


4018517
(Ο Σωτηρίου προλαβαίνει τον Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Ο Ολυμπιακός έχει τώρα 38 βαθμούς (στους 25 είναι Πανιώνιος, Ξάνθη και Παναθηναϊκός), ενώ ο Πλατανιάς πέρασε τον ΠΑΟΚ (ο αγώνας του οποίου με την ΑΕΛ αναβλήθηκε) με 21 έναντι 20 βαθμών. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παράπονα από τον διαιτητή Φουκάκη για ένα πέναλτυ (τράβηγμα στην περιοχή στον Ντελα Μπέγια) και ένα φάουλ στο 90 στον Ιντέγιε (που έκανε προσποίηση μπροστά στον Σωτηρίου, την ώρα που προσπαθούσε να δώσει βολέ), ενώ υπάρχει και μια φάση στο α ημίχρονο που οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτυ σε σπρώξιμο του Μανθάτη στον Βάντερσον).


4018518
(Απογοητευμένος ο Ιντέγιε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Νωρίτερα η Βέροια πήρε σπουδαίο τρίποντο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό με 2-0 και τον πλησίασε στον πόντο (11 έναντι 12) με ματς λιγότερο (αυτό με τον Ηρακλή), ενώ και το ματς του γηραιού με την Κέρκυρα αναβλήθηκε το μεσημέρι.


4018079
(Οι παίκτες της Βέροιας πανηγυρίζουν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)


Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής


Σάββατο 14/1


Βέροια-Λεβαδειακός 2-0 (35 Μίλιεβιτς, 46 Καπετάνος)
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2 (35 Γιακουμάκης, 40 πεν. Μανούσος / 4,13 Ιντέγιε)


Κυριακή 15/1


Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Αστέρας Τρ.-Παναιτωλικός (17.15)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17.15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19.30)
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Αναβλήθηκε
Ήρακλής-Κέρκυρα Αναβλήθηκε


Διαβάστε σχετικά


Super League: αναβλήθηκε το Ηρακλής-Κέρκυρα



οι καλυτερες δραματικες σειρες της ελληνικης τηλεορασης

οι καλυτερες δραματικες σειρες της ελληνικης τηλεορασης
Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Δείτε πόσα μοιράζει στην κλήρωση της Πέμπτης (26/07)

Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ καθώς δεν αναδείχθηκε κάποιος νικητής στην πρώτη μεγάλη κατηγορία του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ


οι καλυτερες δραματικες σειρες της ελληνικης τηλεορασης

στρατιωτικοι χαρτες σερρων

υπηρεσια δημοσιονομικου ελεγχου σερρων

Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η αποψινή κληρωτίδα της είναι οι: 4, 27, 28, 34, 43 και Τζόκερ ο αριθμός 20.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


tzoker

Μετά και το αποψινό τζακ ποτ το Τζόκερ θα μοιράσει στον νικητή ή τους νικητές της πρώτης κατηγορίας τουλάχιστον 4.100.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκαν στη δεύτερη κατηγορία 3 επιτυχημένα δελτία που κερδίζουν από 57.639,36 ευρώ το κάθε ένα!

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς αριθμούς των κληρώσεων μέχρι και τις 22/07/2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.


συντηρηση οχηματων

συντηρηση οχηματων
συνταγη για καλαμαρι στα καρβουνα
Τζακπότ στο Τζόκερ: Δείτε πόσα θα μοιράσει το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ την Πέμπτη (31/05)

Κλήρωση Τζόκερ: Χωρίς τυχερό έληξε και η κλήρωση 1917 του Τζόκερ, καθώς στο δημοφιλές τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ δεν βρέθηκε υπερτυχερός που να μαντέψει σωστά τα 5+1 νούμερα, με αποτέλεσμα να έχουμε το 7ο κατά σειρά τζακπότ.


συντηρηση οχηματων

γυναικεια γοβα με λουρακι

Συνεπώς, την ερχόμενη Πέμπτη (31/05/2018) το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ αναμένεται να μοιράσει συνολικά 3.800.000 ευρώ!




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η αποψινή κληρωτίδα είναι οι: 2, 3, 17, 24, 21 και Τζόκερ ο αριθμός 4.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε στον παρακάτω πίνακα του ΟΠΑΠ τα προγνωστικά με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Εμφανίζονται οι τυχεροί αριθμοί των κληρώσεων μέχρι και τις 20/05/2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε πεδία διαφορετικών χρωμάτων με αριθμούς.



Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα (pics)

Έκθεση - «φωτιά»: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών


greek mix 2015 - ( 'χαμός θα γίνει' )

greek mix 2015 - ( 'χαμός θα γίνει' )

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε και τα δυο σετ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι δυο αθλητές πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 του πρώτου σετ, εκεί που ο Έλληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Λετονού και κατέκτησε το πρώτο σετ.


greek mix 2015 - ( 'χαμός θα γίνει' )

ειδική υπηρεσία διαχείρισης υπουργείο παιδείας

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ. Οι δυο αθλητές κρατούσαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το μπρέικ την ώρα που βρισκόταν με 5-4 μπροστά και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του!






A moment @StefTsitsipas won’t forget in a hurry!

The rising star claims the first @atpworldtour title of his career by beating Ernests Gulbis in the @IntrumSthlmOpen final

pic.twitter.com/5rAz3dlh73

— Tennis TV (@TennisTV) 21 Οκτωβρίου 2018


μπλε σημαια με ασπρο χι

αρχαια βασιλεια κυπρου

αρχαια βασιλεια κυπρου
αρχαια βασιλεια κυπρου
μυκονος paradise tropicana

Η κυρία Καζαντζίδου τόνισε ότι μόλις πλησίασε στη γέφυρα είδε αρκετή αστυνομία και οι αρχές φώναζαν να μην πλησιάζει κανείς και να απομακρυνθούν από το σημείο.


«Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε όλο το σκηνικό της περιοχής. Ήταν εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα έφθασαν η αστυνομία, τα ασθενοφόρα, η αντιτρομοκρατική στο σημείο. Όμως δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε καλά και δυσκολευόμασταν και να απομακρυνθούμε γρήγορα. Παρόλο που απομακρυνόμασταν κανείς δεν ήξερε προς ποια κατεύθυνση να πάει. Το μόνο που θέλαμε ήταν να πάμε σπίτι αλλά και αυτό δεν ήταν εύκολο και έτσι μας πήρε πολύ ώρα να φύγουμε από το σημείο», τόνισε η Νένα Καζαντζίδου.


Όπως σημείωσε, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία, η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, κυρίως σε κεντρικά σημεία.


Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ανέφερε:


«Σήμερα είναι λίγο περίεργα. Ήταν μία πολύ υγρή και δροσερή εβδομάδα και χθες είχε καλό καιρό οπότε ήταν όλοι έξω. Ακόμα είναι κλειστοί κάποιοι δρόμοι».



σταθης στιβακτακης στο ολα

δήμος χαϊδαρίου τηλέφωνα

δήμος χαϊδαρίου τηλέφωνα
Παραδόθηκε στην ΕΛ. ΑΣ. η Ρωσίδα πληροφοριοδότης της δημοσιογράφου από τη Μάλτα που δολοφονήθηκε

Panama Papers - Στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Συντάγματος παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/03/2018) η Ρωσίδα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, Μαρία Εφίμοβα. Όπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς φοβάται για τη ζωή της.


πτησεις για μαλαγα

Η Εφίμοβα αποτελεί μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Εργαζόταν στη Μάλτα, στην τράπεζα Pilatus Bank και είχε αποκαλύψει στην Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε κατονομάσει την Εφίμοβα ως «πηγή» των πληροφοριών της για το σκάνδαλο.

Όπως αναφέρει το Reuters, εναντίον της Εφίμοβα εκκρεμούσαν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις Αρχές της Μάλτας. Ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων.

Μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Γκαλίθια, κυπριακά ΜΜΕ την παρουσίαζαν να εμπλέκεται στη δολοφονία.

Η Ρωσίδα είχε καταφύγει στην Κρήτη, όπου ζει ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά. Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να την εμπλέξουν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με τη Ρωσία κι έτσι πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις Ελληνικές Αρχές καθώς όπως υποστήριξε φοβάται για τη ζωή της.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Εφίμοβα οδηγήθηκε στον Εισαγγέλεα προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης από τη Μάλτα.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Ο Ερντογάν στέλνει πλοίο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Συναγερμός για συντριβή αεροπλάνου – Σοκάρει μαρτυρία



κουδουνιστρα κατασκευη
δήμος χαϊδαρίου τηλέφωνα

ενεργειακο σπιτι θεσσαλονικη

ομηρος πουλακης ιωαννα παππα
ιδιωτικεσ καρτεσ υγειασ

Χαλαρά 3-0 ο Ολυμπιακός


Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή όντας αρκετά αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που έφτιαξε, και με τον γκολκίπερ Χουάντερσον να κρατά χαμηλά το δείκτη του σκορ.


4040148
(Πρώτο γκολ του Βιάνα με τον Ολυμπιακό - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Μετά το γρήγορο γκολ του Βιάνα με κεφαλιά σε κόρνερ(το πρώτο του νεαρού Βραζιλιάνου) μεσολάβησαν 5 ακόμη τελικές εντός εστίας πριν κλείσει το ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο, με γκολ κεφαλιά του Ελιονούσι από σέντρα του Φιγκέιρας.


4040206
(Το δύσκολο γκολ του Ελιονούσι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)


Ο Ολυμπιακός ήθελε και άλλα γκολ, αλλά πέτυχε μόλις ένα ακόμη με τον Φορτούνη στο 56, για ένα άνετο τρίποντο των ερυθρόλευκων, που διατηρούν απόσταση ασφαλείας από την 2η θέση.


4040384
(Πανηγυρικό των παικτών του Ολυμπιακού μετά το γκολ του Φορτούνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Ο «γηραιός» δεν κλείστηκε στην άμυνα του και είχε και εκείνος τις ευκαιρίες του να σκοράρει (ιδιαίτερα μετά το 3-0) υποχρεώνοντας τον Καπίνο σε δύο καλές αποκρούσεις, και έδειξε ότι έχει τύχη να αναζητήσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος τους βαθμούς της σωτηρίας.


4040360
(Εξαιρετικές επεμβάσεις ο Χουάντερσον - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)


Ακόμη τραγουδούν στην Πλατεία


Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από την Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια προηγήθηκε με την γκολάρα του Κόρμπου, ενώ ο Ζίβκοβιτς έκανε δύο σημαντικές αποκρούσεις.


4039694
(Ο Κόρμπος (αρ) έχει στείλει από δύσκολη θέση την μπάλα στα δίχτυα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Η σωστή αποβολή με 2η κίτρινη του Ντε Λούκας στο 42 έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και παρότι η Ξάνθη στις αρχές της επανάληψης προσπάθησε έστω και με 10 παίκτες να κινηθεί, ήρθε το πέναλτυ του Μπεν στο 66 (πολύ δύσκολη φάση η ανατροπή του Μαχμούτοβιτς από τον Καρασαλίδη, που ήταν ελάχιστα έξω από την γραμμή, όπως φάνηκε μόνο από την κάμερα, με τον Σιδηρόπουλο πάντως να έχει κλείσει νωρίτερα τα μάτια σε δύο τραβήγματα του Λισγάρα στον Ρισβάνη σε κόρνερ).


4039961
(Ο Μπεν ευστοχεί στο πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Το ματς έκλεισε με το Γιαννιώτη να ίπταται σε σουτ του Πιτσέλι στο 86 για να στείλει την μπάλα δοκάρι και κόρνερ και τους κυανέρυθρους να πανηγυρίζουν την παραμονή στην 2η θέση στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ (τον έχουν κερδίσει 1-0 στον α γύρο).


4040067
(Τρελλό γλέντι στην Νέα Σμύρνη - EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)


Ματσάρα στην Τούμπα


Ο Δικέφαλος πήρε το τρίποντο σε ματσάρα με τον Αστέρα στην Τούμπα, που το πάλεψε μέχρι τέλους, ενώ προηγήθηκε με τον Μανιά.


4039765
(Ο Μανιάς άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα Τρ. - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)


Η γρήγορη ισοφάριση του Σακχόφ δεν άλλαξε την εικόνα του ματς (ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες, χωρίς όμως σαρωτική υπεροχή, αφού ο Αστέρας αμυνόταν καλά) και το 2-1 ήρθε στο 70 από τον Πρίγιοβιτς μόλις είχε μπει στο ματς αλλαγή.


4040122
(Με καρφωτή κεφαλιά το γκολ του Πρίγιοβιτς - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)


Οι Αρκάδες όμως δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν πάλι με τον Μανιά στο 80 για ένα φινάλε γκραν γκινιόλ. Ήταν ο Πέδρο Ενρίκε με δυνατό σουτ, που λύτρωσε τους οπαδούς, αλλά και ο Γλύκος στο 87, που σταμάτησε τον Στανισάβλιεβιτς. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα έδωσε και διευκρινήσεις (με ανάρτησή του στο Facebook) για την επιλογή του να πανηγυρίσει με υψωμένο χέρι (κάποιοι το παρερμήνευσαν με ναζιστικό χαιρετισμό) λέγοντας ότι μιμείται τον ίδιο τρόπο, που πανηγυρίζει ο πρωταθλητής του MMA Κόνορ Μακ Γκρέγκορ.


4040069
(Πρίγιοβιτς και Ενρίκε "καθάρισαν" για τον ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)


Πέδρο Ενρίκε
(Η ανάρτηση του Πέδρο Ενρίκε / Πηγή: Facebook)



ενεργειακο σπιτι θεσσαλονικη
ενεργειακο σπιτι θεσσαλονικη

λιτσα πατερα βιογραφια

μεταξοπουλος φωτης σχεση

Οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, αλλά η δημοκρατία επιτάσσει ένας τόσο σπάνιος πόρος να δίνεται έναντι τιμήματος, πρόσθεσε, μιλώντας στο «Κόκκινο».


λιτσα πατερα βιογραφια

ιδιωτικοι βρεφονηπιακοι σταθμοι αθηνα

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, στον διαγωνισμό δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μέτοχοι εταιρειών που βρίσκονται υπό πτώχευση, υπογραμμίζοντας ότι πηγαίνουμε σε μία κατάσταση, πλέον, όπου και το Δημόσιο θα εισπράττει αυτά που πρέπει και τα κανάλια θα είναι βιώσιμα με εργαζόμενους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιότητα στην παραγωγή προγράμματος.


«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν την υποχρέωση να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο ΕΣΡ» επανέλαβε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μία σκόπιμη αμέλεια του πολιτικού συστήματος στην τήρηση κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με συνέπεια την «ασυδοσία και την αναρχία».


Όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας για πώληση οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός δήλωσε πως «έχουμε πολλά να μάθουμε τις επόμενες ημέρες για τον περιβόητο κ. Σφακιανάκη», και σχολίασε ότι:



Το γεγονός ότι το πρόσωπο που, όπως αποκάλυψε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσπάθησε να εμπλακεί στην υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει επιχειρηματική σύνδεση με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.



Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για μία ιστορία που γύρισε «μπούμερανγκ» στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις που βλάπτουν την αμυντική βιομηχανία της.



λιτσα πατερα βιογραφια

ψαρεμα με σισσυ

χυτρα φισλερ οδηγιεσ

Η οικογένεια του Δημήτρη Τουρναβίτη ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δικοί τους άνθρωποι.


ψαρεμα με σισσυ

ψαρεμα με σισσυ

εφημερευοντα φαρμακεια ηρακλειο

Ο αδελφός του συζύγου της ηθοποιού, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης, μίλησε μάλιστα στο Star για τον άδικο χαμό του ζευγαριού.


Όπως αποκαλύπτει, μετά τη φονική πυρκαγιά έψαχνε την ηθοποιό και τον αδελφό του για ώρες σε στεριά και θάλασσα. Ωστόσο, τον πρόλαβαν τα κακά μαντάτα.


spiliwti


Το αδικοχαμένο ζευγάρι βρισκόταν στο εξοχικό τους στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους όταν οι εγκλωβίστηκαν σε οικόπεδο μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

σπυρος γραμμενος πατρα

σπυρος γραμμενος πατρα
Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διάρκεια των Εξετάσεων φέτος θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη για τα ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.


σπυρος γραμμενος πατρα

ιερος ναος αγιου γεωργιου ταυρου

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ (46.663 στα πανεπιστήμια, πλην Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο ΠΔΑ). Την έναρξη των εξετάσεων στις 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, θα σημάνει η εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται. Φέτος, τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Έτσι, η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται, πλέον, από όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού. Γενικά, οι Πανελλαδικές των ΓΕΛ θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πριν από τις Πανελλαδικές, θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία (θα εξεταστούν μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία. Εξάλλου, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λήξουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ωστόσο, από μεριάς υπουργείου Παιδείας, εκκρεμεί η σχετική Απόφαση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων.



δρομολογια οσε λαρισα αυλωνα

να αποτίσουν φόρο τιμής

να αποτίσουν φόρο τιμής
να αποτίσουν φόρο τιμής
martino κυθνος

«Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση - και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών. Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.


«Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.




κρατώντας απ

δώρα θωμοπούλου

οργανωμενες παραλιες μεσσηνιας
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε συνεργείο αυτοκινήτων - Απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας

Συνεργείο αυτοκινήτων, στην περιοχή Σίνδο, δυτικά της Θεσσαλονίκης, τυλίχθηκε σήμερα (6/1/2019) για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στις φλόγες.


δώρα θωμοπούλου

οθονες παρακολουθησης

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (1/2/2019) στις 14.00 και στο σημείο έφτασαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους. Με τη συνδρομή πυροσβεστών από την οροφή συνεργείου αυτοκινήτων, απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ο διασωθείς μεταφέρθηκε από την οροφή του φλεγόμενου κτίσματος σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και τα αίτιά της ερευνώνται.



δώρα θωμοπούλου

υψος μαριας ηλιακης

υψος μαριας ηλιακης
υψος μαριας ηλιακης
μηκος τοξου

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο θα χορηγήσει το επίδομα των 5.000 ευρώ, στους δικαιούχους των κατοικιών, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα (ιδιοκτήτες/ ενοικιαστές/ με δωρεάν παραχώρηση) μπορούν να καταθέσουν αίτηση για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης για τις κατοικίες τους (συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών που εξυπηρετούν την κατοικία) που έχουν πληγεί.


ασφαλειας κλιση αρχαια

Η αίτηση (με τα συνημμένα δικαιολογητικά,) θα απευθύνονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ. Α.Ε. Φ.Κ.-Κ. Ε., οδός Ι. Κόνιαρη 43, 114 71, Αθήνα).


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ Ν. Περάμου. Για την κατάθεση των αιτήσεων, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις με βάση το αρχικό γράμμα του επωνύμου του πληγέντος, ως κάτωθι:



  • Στην Μάντρα στις 29/11 τα επίθετα που αρχίζουν από Α-Ι, στις 30/11 από Κ-Λ, στη 1/12 από Μ-Ο, στις 2/12 από Π-Ρ και στις 3/12 από Σ-Ω.

  • Στην Νέα Πέραμο στις 29/11 τα επίθετα που αρχίζουν από Α-Γ, στις 30/11 από Δ-Κ, στη 1/12 από Λ-Π και στις 2/12 από Ρ-Ω.


Για την υποβολή των αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ οι πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν σύντομα νέες ημερομηνίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.


Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται:


1.Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας, ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής και για τους αλλοδαπούς φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής.


2.Φωτογραφίες όψεων του πληγέντος κτιρίου και του εσωτερικού της κατοικίας που έχει πληγεί, οι οποίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας ή του/της ενοικιαστή/-τριας. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να απεικονίζουν όσο το δυνατό καλύτερα την κατάσταση της κατοικίας μετά την πλημμύρα. (προκειμένου να αποφευχθεί 2η αυτοψία).


3.Πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ ή ύδρευσης ή τηλεφώνου. για την ταυτοποίηση της διεύθυνσης της πληγείσας κατοικίας και του χρήστη της κατοικίας.

Μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος για κατοικίες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση που θα αφορά στις επιχειρήσεις.


το τραγουδι κοιτα ποσο ψηλα

το τραγουδι κοιτα ποσο ψηλα
το τραγουδι κοιτα ποσο ψηλα

Παράλληλα, περιμένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος.


σταχτη κ μπουρμπερη

Στο Μαξίμου εμφανίζονται σχετικά ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συνεδρίασης στη Βουλή για την Παιδεία. Θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε στην ουσία των ζητημάτων διαφάνειας και διαπλοκής, ούτε για τις εξελίξεις στην οικονομία.


Στο Μαξίμου γίνονται συσκέψεις για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και οδηγία του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς είναι να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε στο τέλος Οκτωβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.


Την κυβέρνηση προβληματίζει η στάση του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν στη Βουλή τις μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία και εν προκειμένω τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Υπάρχει μία διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, την οποία, όμως, το Μαξίμου υποβαθμίζει.


Εξάλλου, ο κ. Καμμένος είχε δημιουργήσει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα με τον τρόπο του, αμφισβητώντας τη δυνατότητα συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.



ford b max titanium x automatik

ξενοδοχείο grace στη σαντορίνη

ξενοδοχείο grace στη σαντορίνη
flora of north america asteraceae

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπασκόνια με 90-81 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχι Ροντρίγκεθ. Αυτό το αποτέλεσμα ανέβασε μόνους τους Ρώσους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας πίσω τους τον Ολυμπιακό, ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός Superfoods και η Ζαλγκίρις.


ξενοδοχείο grace στη σαντορίνη

ταση ατμων βενζινης

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Μπαρτσελόνα έκανε την έκπληξη κι έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από την έδρα της Χίμκι, επικρατώντας με 79-65 και διατηρώντας κάποιες λίγες ελπίδες για να προλάβει το... τρένο της οκτάδας. Σημαντικό «διπλό» και για τον Ερυθρό Αστέρα που νίκησε μέσα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο με 91-88 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς πρόκειται για την ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση.


Τέλος, η Αναντολού Εφές δεν έμεινε μόνη της στον πάτο της βαθμολογίας καθώς με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε την Μπάμπεργκ με 69-58.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα:


Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 74-68


Βαλένθια (Ισπανία)-Παναθηναϊκός Superfoods (Ελλάδα) 67-63


Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 77-79


Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μάλαγα (Ισπανία) 78-89


Χίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 65-79


Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 69-58


Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 81-90


Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 88-91


Η βαθμολογία μετά από 15 αγώνες:


1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-3


2. Ολυμπιακός 11-4


3. Παναθηναϊκός Superfoods 10-5


4. Ζαλγκίρις 10-5


5. Φενέρμπαχτσε 9-6


6. Ρεάλ Μαδρίτης 9-6


7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-7


8. Χίμκι 8-7


9. Μπασκόνια 7-8


10. Μάλαγα 7-8


11. Ερυθρός Αστέρας 6-9


12. Μπάμπεργκ 6-9


13. Μπαρτσελόνα 5-10


14. Βαλένθια 4-11


15. Αναντολού Εφές 4-11


16. Αρμάνι Μιλάνο 4-11



Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

island of the blue dolphins movie

island of the blue dolphins movie

Το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής


hotel πελαγος αναφη

Τα τελευταία σαράντα χρόνια βιώνουμε μια ιδιαίτερη «κανονικότητα», η οποία φέρνει τη χώρα μας ουραγό στην κατάταξη των χωρών της ΕΕ σε ό, τι αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Πλέον έχει διαμορφωθεί ένα ιδιότυπο, άτυπο καλεντάρι στη βάση χιονοπτώσεων, πυρκαγιών και πλημμύρων που λειτουργεί καταλυτικά σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον των πολιτών, καταστρέφοντας περιουσίες και πλήττοντας το περιβάλλον. Το γεγονός ότι θρηνούμε όλο και λιγότερες ανθρώπινες απώλειες καταγράφεται φυσικά στα θετικά – επιβάλλεται όμως συνεχής εγρήγορση, καταρχήν για τη διατήρησή του και, δεύτερον για την ένταξη της χώρας στην πραγματική κανονικότητα, εκείνη των αποτελεσματικών παρεμβάσεων, που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών των και την αποτροπή επανάληψης λαθών. Κοινός στόχος, για τον οποίο εργάζεται συστηματικά η Περιφέρεια Αττικής με πράξεις και προτάσεις, οφείλει να είναι η έξοδος από τον φαύλο κύκλο της καταδικαστικής για τους πολίτες και το περιβάλλον, δήθεν «νομοτέλειας» - του χειμώνα ή του καλοκαιριού, των χιονοπτώσεων ή των δασικών πυρκαγιών.


Γιατί οι συνέπειες των δασικών πυρκαγιών (όπως και των άλλων φυσικών καταστροφών) προλαμβάνονται και περιορίζονται υπό την προϋπόθεση ύπαρξης σοβαρού σχεδιασμού, ετοιμότητας, συντονισμού και αποτελεσματικής δράσης. Πράγματα αυτονόητα, λυμένα εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες, που όμως στην πατρίδα μας αποτελούν τμήμα της ευρύτερης υστέρησης και των δυσλειτουργιών ενός Δημόσιου τομέα που επί χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων των κομμάτων εξουσίας και όχι ως μηχανισμός υγιούς ανάπτυξης του τόπου.


Οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων ανά δράση και ρόλων μεταξύ των εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων, είτε πρόκειται για την κεντρική διοίκηση είτε για τους ΟΤΑ (Περιφέρειες, Δήμοι), τα γραφειοκρατικά εμπόδια που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην άμεση υλοποίηση αποφάσεων της Διοίκησης, το ασαφές νομοθετικό πλαίσιο – αποτελούν τα χαρακτηριστικά αυτού του πάσχοντος Δημοσίου, τα οποία υφίστανται, σε μικρογραφία, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Αυτή είναι η κατάσταση που χρειάζεται να ανατάξουμε. Ήδη, φέτος η εγκύκλιος (2132/17.3.2017) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί να αποσαφηνίσει ρόλους και αρμοδιότητες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα (Κεντρικής Διοίκησης, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων Γενικής Κυβέρνησης). Πρόκειται για την αφετηρία μιας μακρόπνοης σοβαρής και συστηματικής πορείας με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είτε πρόκειται για φορείς κεντρικής διοίκησης είτε για τα αποκεντρωμένα όργανα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων, σε συνάρτηση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και με τους διατιθέμενους για την πυροπροστασία πόρους.


Στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούμε συστηματικά αυτές τις εκ του νόμου προβλεπόμενες υποχρεώσεις, σε ό, τι αφορά στην πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση συνεπειών και ζημιών από δασικές πυρκαγιές. Κύρια αρμοδιότητα είναι η συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος στη βάση των αιτημάτων του καθώς και τη διάθεση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων της Περιφέρειας. Έτσι, στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε, ύστερα από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής, τις δυνάμεις κατάσβεσης με 26 υδροφόρες, 10 βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα ενώ με ειδικές πλατφόρμες μετέφερε μέχρι και ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα του στρατού στο μέτωπο των πυρκαγιών. Ήδη η πρώτη απόφαση για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.


Αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι και η εισήγηση προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μίας περιοχής – κάτι που έπραξε δύο φορές φέτος το καλοκαίρι (στις περιπτώσεις των Κυθήρων και του Ωρωπού), η Περιφέρεια Αττικής.


Παράλληλα στο επίπεδο της πρόληψης, η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στη συγκρότηση και τη λειτουργία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), για την διάθεση και το συντονισμό δράσης του απαραίτητου δυναμικού και των μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταστροφών, στον προγραμματισμό και εκτέλεση έργων πρόληψης πυρκαγιών κατά μήκος του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, στον προληπτικό καθαρισμό βλάστησης σε άλση και πάρκα αρμοδιότητάς της, στην ενημέρωση για δράσεις πολιτικής προστασίας για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, κ. α..


Σε ό, τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους (η αρμοδιότητα των κατεστραμμένων οικιών ανήκει στους Δήμους), η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει από τις 14 Αυγούστου τη σχετική διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών από την πρόσφατη πυρκαγιά. Παράλληλα η Περιφέρεια είναι εκείνη που υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών (με τη χρήση των στοιχείων που αποστέλλουν οι Δήμοι).



γαστρεντεριτιδα και καπνισμα
island of the blue dolphins movie

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

νεο yaris 2015

ξαφνικοσ ξερος βηχας

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε πως μετά τα 6 χρόνια, ο νομοθέτης δεν μπορεί να ακυρώσει τις όποιες απολύσεις του προσωπικού αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες των νέων μονάδων.


νεο yaris 2015

«Τα έξι χρόνια απαγόρευσης απόλυσης είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που μπορεί να ενσωματωθεί στο νομό αυτή η διαδικασία. Προφανώς ο νομοθέτης δεν μπορεί να προβλέψει ρυθμίσεις των όρων της σχέσης δύο ιδιωτικών εταιρειών. Θα ήταν εκτός νομοθετικής αρμοδιότητας. Στις νέες εταιρείες θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι που θα κριθούν αναγκαίοι για την λειτουργία της μονάδας με τα εργασιακά ρυθμισμένα και με τον νέο κανονισμό εργασίας που θα αφορά αυστηρά τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας», είπε ο κ. Σταθάκης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα.


«Θα περίμενα η ΝΔ να σταματήσει να προσκολλάται στην κυβέρνηση Σαμαρά, να προσγειωθεί στην σημερινή πραγματικότητα και να μας φέρει προτάσεις για τις σημερινές συνθήκες, με τα σημερινά δεδομένα και με τις προοπτικές που ανοίγονται στον ενεργειακό κλάδο», είπε.


Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοζάνη και τη Φλώρινα που ζήτησαν να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


«Παρακαλώ να υπάρξει σαφής διατύπωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράθυρο για ρυθμίσεις που δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα τους», είπε ο Θέμης Μουμουλίδης από την Κοζάνη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Σέλτσας από τη Φλώρινα. «Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι προτεραιότητα. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή και πρέπει να διασφαλιστεί και η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες. Ότι προβλέπει μέχρι τώρα το σχέδιο νόμου δεν μοιάζει να είναι αρκετό», ανέφερε, ενώ ο Γιάννης Θεοφύλακτος, επίσης από την Κοζάνη ζήτησε να στηριχτούν οι περιοχές στη μεταλιγνιτική περίοδο.


«Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι ο τοπικός πόρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς όπως στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούνταν για επιδότηση πανηγυριών τα καλοκαίρια, για να αγοράζουν οι τοπικοί σύλλογοι σουβλάκια», υποστήριξε.


Την ίδια ώρα με τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και Ευαγγελία Βαγιωνάκη ζητούν να υπάρξει η δυνατότητα ευρύτερων μετακινήσεων του προσωπικού των θυγατρικών εταιρειών προς τη μητρική ΔΕΗ Α. Ε. προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.






εντα γκαμπλερ στεγη γραμματων και τεχνων
νεο yaris 2015

σολομος στο φουρνο γαστρονομος

σολομος στο φουρνο γαστρονομος
σολομος στο φουρνο γαστρονομος
Ειρήνη Λαγούδη: «Τη δολοφόνησαν…»

«Εδραιώνεται έτι περαιτέρω η πεποίθησή μου, ότι προφανώς ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική (δολοφονική) ενέργεια».


κτηνιατροσ μαιανδρου ευοσμοσ

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Λαγούδη, υπαρχηγός ΠΣ, ε. α, Ανδριανός Γκουρμπάτσης σε γραπτή δήλωση που απέστειλε στο site sinidisi.gr, με αφορμή την ανεύρεση πελματικού αποτυπώματος στον ουρανό του μοιραίου αυτοκινήτου, που φαίνεται να ανήκει στην άτυχη 44χρονη.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


pelmatiko apotypoma

Το αποτύπωμα βρέθηκε από τον έτερο τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, Αναστάσιο Δέδε.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

«Μετά και το τελευταίο στοιχείο που είδε μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα το πελματικό αποτύπωμα, που βρέθηκε από τον έτερο Τεχνικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Δέδε, κατά την αυτοψία που διενήργησε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη την 24-01-2018 και το οποίο, μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων, δεν αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας της Ασφαλείας Αγρινίου, εδραιώνεται έτι περαιτέρω η πεποίθησή μου, ότι προφανώς ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική (δολοφονική) ενέργεια.

Από το αποδεικτικό αυτό στοιχείο, το οποίο, όπως εμφαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, βρέθηκε στον ουρανό του αυτοκινήτου και πιο αναλυτικά αμέσως πάνω από το πίσω δεξιό παράθυρο, δηλαδή το πίσω από τη θέση του συνοδηγού παράθυρο και σε μικρή απόσταση και πάνω από τα ύποπτα ίχνη επί του ιδίου παραθύρου (κρυστάλλου), που διαπίστωσα κι εγώ και αναλυτικά έχω αναφέρει στη σχετική έκθεσή μου, καταδεικνύει, κατά την άποψή μου, με σαφήνεια τα εξής:

α) Το πελματικό αποτύπωμα, στο σημείο και θέση που βρέθηκε με τη συγκεκριμένη μορφή, κατά λογική ακολουθία, το πιθανότερο – απομένει και επιβάλλεται να επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά από τη ΔΕΕ / ΕΛΑΣ – έχει προξενηθεί από μποτάκι που φορούσε η Ειρήνη Λαγούδη. Είναι δηλαδή συμβατό με αυτό και

β) Το ίδιο ως άνω αποτύπωμα προξενήθηκε, κατά την προσπάθεια των δραστών – αναφέρομαι στην έκθεσή μου για την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός δραστών και τουλάχιστον δύο – να την μεταφέρουν αμέσως μετά την αυτοκατάσβεσή της φωτιάς από το κάθισμα του συνοδηγού, που πιστεύω και εξηγώ πως καθόταν και να την τοποθετήσουν στο πίσω κάθισμα, όπου ανευρέθη, κατά την αυτοψία της προανακριτικής αρχής. Ακριβώς κατά το χρονικό αυτό σημείο ανοίχθηκε η πόρτα του οδηγού, εξήλθε ο καπνός και δημιουργήθηκε η αιθάλωση στο επάνω μέρος του τελάρου αυτής της πόρτας και αμέσως επί του εξωτερικού τμήματος (αμαξώματος) του ουρανού του αυτοκινήτου.

Απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο να προξενήθηκε το συγκεκριμένο αποτύπωμα, όπως και τα έτερα ύποπτα ίχνη που διαπίστωσα εγώ στο πίσω δεξιό παράθυρο και ειδικότερα επί του κρυστάλλου αυτού, όπως αναφέρω και αναλυτικά περιγράφω στη σχετική έκθεσή μου, στην προσπάθεια της Ειρήνης Λαγούδη να ανοίξει το παράθυρο. Και τούτο γιατί στο στάδιο αυτό, δηλαδή αμέσως μετά την αυτοκατάσβεσή της φωτιάς και τη μεταφορά και τοποθέτηση στο πίσω κάθισμα, η Ειρήνη Λαγούδη εκτιμώ ότι ήταν ήδη νεκρή, λόγω δηλητηρίασης εξ αιτίας εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου είχε σταματήσει και η παραγωγή και επικάθιση αιθάλης (κάπνας) στον ουρανό, στα τζάμια και άλλα σημεία και υλικά (αντικείμενα) του αυτοκινήτου. Διαφορετικά θα είχαν καλυφθεί τόσο το ίδιο ως άνω πελματικό αποτύπωμα, όσο και τα ανωτέρω ύποπτα ίχνη και δεν θα ενευρίσκονταν στα συγκεκριμένα σημεία και θέσεις και με τη μορφή που ανευρέθησαν, από την επικάθιση αιθάλης, γεγονός που εν τέλει δεν συνέβη».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα



βγαζω δοντια ονειροκριτης

κριοσ ταιριαζει με καρκινο

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου


φετα ψητη με μελι στο φουρνο

ειδεχθές ετυμολογια

Περίπου 5.000 άνθρωποι έδωσαν "το παρών" στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετείχαν εργατικά συνδικάτα συνδικαλιστικές ενώσεις συνδικάτα συνταξιούχων και εργατοϋπαλλήλων και φοιτητικοί σύλλογοι. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία.


n1


n2


n3


n4






κριοσ ταιριαζει με καρκινο
κριοσ ταιριαζει με καρκινο

ξεραμενο βερνικι νυχιων

γιουσειν μπολτ ρεκορ
Φωτιά Αττική: «Άνεμος και τυφώνας μαζί...»

Τις συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς με τους ισχυρότατους ανέμους χωρίς προηγούμενο, τις επαναλαμβανόμενες μάντρες από το Κόκκινο Λιμανάκι έως το Μάτι και ακόμη παραπέρα, τον παραλιακό δρόμο - λαβύρινθο που σπάνια σε αφήνει να δεις θάλασσα σε όλο το μήκος του αλλά και την άναρχη δόμηση και αυθαιρεσία καταγράφει τηλεοπτικό οδοιπορικό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, αναζητώντας απάντηση στο γιατί κάηκαν ζωντανοί σε σπίτια, αυτοκίνητα και περιφραγμένα οικόπεδα 88 άτομα.


ξεραμενο βερνικι νυχιων

To video, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και οπτικο-ακουστικά ντοκουμέντα και από τους φωτορεπόρτερ του Πρακτορείου.

Στο ρεπορτάζ του Γ. Κουβαρά καταθέτουν μαρτυρίες κάτοικοι της περιοχής, ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ - ΜΠΕ Αλέξανδρος Βλάχος, ενώ αποκαλύπτουν πώς φτάσαμε στην τραγωδία η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην ειδική γραμματέας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς και ο άνθρωπος που έφτιαξε τους δασικούς χάρτες της περιοχής δασολόγος, περιβαλλοντολόγος Νίκος Χλύκας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



«Άνεμος και τυφώνας μαζί...»


Ήταν Δευτέρα νωρίς το απόγευμα και στον υψηλότερο λόφο του Νέου Βουτζά, ο θυρωρός στο Λύρειο ίδρυμα έβλεπε στην τηλεόραση τις φωτιές στην Κινέτα χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Αλλά όταν σηκώθηκα αργότερα και είδα να επιχειρούν εναέρια μέσα απέναντι στην Καλλιτεχνούπολη αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ησύχασα μόνο όταν άρχισε να εκκενώνεται ο κόσμος από εδώ και να φεύγουν τα πουλμανάκια», μας λέει με επιφύλαξη καθώς εδώ μόνο η υπεύθυνη έχει δικαίωμα να μιλάει για το οτιδήποτε.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



ford focus rs μεταχειρισμενο
ξεραμενο βερνικι νυχιων

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

τα καλυτερα στιχακια φιλιας

τα καλυτερα στιχακια φιλιας
κορωνα μπρελοκ

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει ότι η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές «δεν πρέπει να προκαλεί ευφορία, αλλά αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας», καθώς «απομακρύνει τον κίνδυνο νέου δανεισμού από τους θεσμούς και την επιβολή νέου προγράμματος».


Χαρακτηρίζει «εφικτό και χρήσιμο, αν και όχι αναγκαίο» τον στόχο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προσθέτοντας πως «σε κάθε περίπτωση, τυχόν ένταξη θα είναι εργαλείο υποβοηθητικό της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση αυτής».


Τονίζει ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έσφαλλε στην εκτίμησή του ότι θα χρειάζονταν κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές, «όπως έσφαλλε και στη εκτίμησή του ότι προϋπόθεση της εξόδου στις αγορές είναι η ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση».


Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ που απαγόρευσε στα στελέχη της να συμμετάσχουν στα περιφερειακά συνέδρια για την ανάπτυξη, ο κ. Παπαδημητρίου τη χαρακτηρίζει ως «ανόητα συντηρητική, μικροπολιτική και διχαστική, κοινώς απαράδεκτη για μια μεγάλη και ιστορική παράταξη που φιλοδοξεί να ασκήσει εθνική αναπτυξιακή πολιτική».



εσυ εισαι η καψουρα μου η μεγαλη
τα καλυτερα στιχακια φιλιας

λεξιλογιο γ δημοτικου αγγλικα

λεξιλογιο γ δημοτικου αγγλικα
λεξιλογιο γ δημοτικου αγγλικα

Οι δυο τους έδωσαν συνέντευξη στο zantenewstime.gr. Όπως αφηγείται η Λουΐζα Μόρφη στο τοπικό μέσο:


καυτη μαμα

«Την Βρήκα! Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε πάρα πολύ με μια γνωστή μου. Είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία.


Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl.


Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της.


Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε μαζί της».


Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:





παρτιδες σκακιου

αιτίες υπογονιμότητας στον άνδρα

πως φευγεις ετσι

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στείλει σε χιλιάδες φορολογουμένους σημειώματα-προσκλήσεις προκειμένου να ρυθμίσουν φορολογικές εκκρεμότητες μέσω των διατάξεων για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Πρόκειται για 1.200.000 φορολογουμένους που βρίσκονται σε λίστες ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και τεκμαίρεται πως έχουν κρύψει από την Εφορία εισοδήματα τα τελευταία χρόνια.


αιτίες υπογονιμότητας στον άνδρα

μινι θερμοστατης ενυδρειου

Η πρώτη προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των φορολογουμένων στους οποίους κατά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή είχε ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων εξέπνευσε στις 7 Φεβρουαρίου.


Οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων που δεν έχουν κοινοποιηθεί έως τις 12 Δεκεμβρίου 2016, κοινοποιούνται μετά τις 7 Φεβρουαρίου 2017, αφού τροποποιηθούν, με πράξη του οργάνου που τις εξέδωσε, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αίτηση. Το ποσοστό πρόσθετου φόρου ορίζεται σε 25% του κυρίου φόρου.


Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στην Εφορία για την εθελουσία αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων είναι η 31η Μαΐου 2017.


Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή:



  • Οι δηλώσεις υποβάλλονται στον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΟΥ χειρόγραφα, σε δύο αντίτυπα.

  • Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος εκκαθαρίζονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κατά το έτος που αφορούν. Η Εφορία θα προβαίνει στην εκκαθάρισή της υπολογίζοντας τον πρόσθετο φόρο, κατά περίπτωση.

  • Κατά την υποβολή της αρχικής ή τροποποιητικής χειρόγραφης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στη ΔΟΥ προσκομίζονται, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτουν τα ποσά τα οποία δηλώνονται.

  • Όταν δεν είναι διαθέσιμα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται, τα εισοδήματα που δηλώνονται αποδεικνύονται με κάθε διαθέσιμο πρόσφορο μέσο.

  • Αν τα εισοδήματα που δηλώνονται προέρχονται από γνωστή πηγή, δηλώνονται στον οικείο κωδικό της δήλωσης.

  • Όσοι φορολογούμενοι ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 4446/2016 για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών δύνανται εκτός από την εφάπαξ εξόφληση των οφειλών που τυχόν θα προκύψουν να ρυθμίζουν τις εν λόγω οφειλές σε μέχρι 24 δόσεις.



αιτίες υπογονιμότητας στον άνδρα

μοναστηρακι χαρτες

μοναστηρακι χαρτες
ηλιακοι θερμοσιφωνες σερρες
Καθαρά Δευτέρα: Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας

Σαρακοστή - Όλες οι ειδήσεις: Η λαγάνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.


μοναστηρακι χαρτες

Η λαγάνα είναι άζυμος άρτος, που σημαίνει ότι παρασκευάζεται χωρίς προζύμι και φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο, υπό την καθοδήγηση του Μωυσή.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Έκτοτε, επιβαλλόταν από το Μωσαϊκό Νόμο για όλες τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, μέχρι που ο Χριστός στο τελευταίο του Πάσχα ευλόγησε τον ένζυμο άρτο.

Η ιστορία της λαγάνας διατρέχει όλη τη διατροφική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Αριστοφάνης στις "Εκκλησιάζουσες" λέει "Λαγάνα πέττεται", ενώ ο Οράτιος στα κείμενά του, αναφέρει τη λαγάνα ως "Το γλύκισμα των φτωχών".

Το έθιμο της λαγάνας παρέμεινε αναλλοίωτο ανά τους αιώνες και συνηθίζεται να παρασκευάζεται με μεράκι από τον αρτοποιό της γειτονιάς, τραγανή λαχταριστή και σουσαμένια και να καταναλώνεται κατά την Καθαρά Δευτέρα, την Πρωτονήστιμη Δευτέρα της Σαρακοστής.

Γιατί η συγκεκριμένη Δευτέρα λέγεται "Καθαρά";

Η ονομασία προήλθε από τη συνήθεια που είχαν οι νοικοκυρές το πρωί της ημέρας αυτής, να πλένουν με ζεστό νερό και στάχτη όλα τα μαγειρικά σκεύη, ως "ημέρα κάθαρσης".

Στη συνέχεια τα κρεμούσαν στη θέση τους, όπου και παρέμεναν μέχρι τη λήξη της νηστείας.

Επίσης, κατά την ημέρα αυτή εξέρχονταν όλοι οικογενειακώς στην ύπαιθρο και έστρωναν κάτω στη γη και έτρωγαν νηστίσιμα φαγητά όπως χαλβά, ελιές, ταραμά και - φυσικά - λαγάνα.



ζητηση εργασιας μυκονος