Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

λειανση τριβεια

δομη και λειτουργια κυτταρικης μεμβρανης

Στην επιστολή τονίζεται «η συγκλονιστική αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι των νησιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες» και αναγνωρίζεται η «υπερβολική επιβάρυνση» της Ελλάδας ως χώρα πρώτης υποδοχής.


λειανση τριβεια

Ωστόσο αναδεικνύεται και περιγράφεται ως «απελπιστική» η κατάσταση που ο ίδιος ο Κούμι Ναϊντού διαπίστωσε κατά την επίσκεψη αυτή, καθώς και μέσα από την εικόνα που αποκόμισε μετά από πλήθος συναντήσεων με άλλες οργανώσεις και ακτιβιστές, ακτιβίστριες. Πάντως αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση «δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας», ενώ ο κ. Ναϊντού χαιρετίζει «τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα».


Ακόμη, υπογραμμίζεται η ανάγκη «ουσιαστικής αναμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο, με τη θέσπιση ενός υποχρεωτικού μηχανισμού ισότιμου καταμερισμού των ευθυνών μεταξύ των κρατών - μελών».


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:



Είναι προφανής η αποτυχία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που οδηγεί στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών. Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα δεν αναιρεί ότι είναι άμεση και επείγουσα η ανάγκη άρσης του γεωγραφικού περιορισμού και η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, σε κατάλληλους και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής, ως ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.





αέρινο φλώρινα
λειανση τριβεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου