Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

διευθυνση μεταφορων μυτιληνης

τραπεζι με ροδες ποδηλατου

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από κάθε γήπεδο της χώρας για τέσσερα χρόνια, ενώ τα κίνητρά του κρίθηκε ρατσιστικά. Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 500 βρετανικών λιρών και καλείται να καλύψει τα δικαστικά έξοδα ύψους 135 βρετανικών λιρών.


διευθυνση μεταφορων μυτιληνης

διευθυνση μεταφορων μυτιληνης

χωριο αη βασιλη αθηνα 2017

Ο 57χρονος Αβέρωφ Παντελή, πατέρας τριών παιδιών από το Νόριτς, είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν είχε πετάξει μία μπανανόφλουδα προς το μέρος του Πιερ Ομπαμεγιάνγκ τη στιγμή που ο Γκαμπονέζος πανηγύριζε το 1-0 της ομάδας του.


«Ήταν μια στοχευμένη πράξη προς μαύρο παίκτη», αποφάνθηκε ο δικαστής Mervyn Mandell. Ο 57χρονος απέρριψε τα ρατσιστικά κίνητρα και δήλωσε μεταμέλεια, χωρίς αυτό όμως να επηρεάζει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.



A Tottenham fan has been arrested after a banana skin was thrown at Pierre-Emerick Aubameyang today pic.twitter.com/b6coR6lgBs

— The Sun - Arsenal (@SunArsenal) December 2, 2018

ποτε ληγει η ανανεωση αδειας κυκλοφοριας

ποτε ληγει η ανανεωση αδειας κυκλοφοριας
γυαλια ανδρικα 2017
path finder app

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κυρία Γλυκερία Γουρνοπάνου.


Η κυρία Γουρνοπάνου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό όπου τόνισε απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Η στήριξη σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε». Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών & Δήμαρχο Καλαβρύτων κο Γιώργο Λαζουρά. Ο κύριος Λαζουράς τόνισε ότι «ο πόνος των μαρτυρικών πόλεων & χωριών της Ελλάδος είναι ένας πόνος δυστυχώς ακόμα αδικαίωτος» ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «75 χρόνια από το τέλος του πολέμου, σε εμάς και τους νέους μας ανήκει να αγωνιστούμε να μην γίνουν ποτέ τέτοια ολοκαυτώματα». Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κύριος Βασίλης Μπρακατσούλας, τέως Βουλευτής και Συμπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.


Μεταξύ άλλων την έναρξη της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κα Σοφία Βούλτεψη, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., κος Κοντογιάννης Μιχάλης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Ντίμης Αργυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, κος Γεώργιος Κουτουλάκης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κος Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάννα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, κος Ταταράκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κος Αβριωνίδης Αλέξανδρος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, κος Κωνσταντίνος Μασούρας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, κος Μαμμής Βασίλης, ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, κος Farid Frederic Fernandez Coustolle, η Πρέσβης του Ισραήλ, κα Irit Ben Abba, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ινδίας, κος Gopal Ram, ο Πρέσβης της Κροατίας, κος Aleksandar Sunko, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βουλγαρίας, κος Vesselin Ivanov, η Πρέσβης της Πολωνίας, κα Anna Barbarzak, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των Φιλιππινών, κος Jofe Christian Palillo, ο Πρέσβης του Βελγίου, κος Luc Liebaut, από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου ο Πρόεδρος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Θανάσης Πανουργιάς και Λουκάς Δημάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, κος Χαρίλαος Ερμείδης, από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών οι κύριοι Αριστομένης Συγγελάκης, Γιάννης Μαύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Γιώργος Δολιανίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κος Τσενές Σωτήρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α. Ε., κος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως, κος Γιώργος Μαριδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, κος Χρήστου Παύλος, ο δημοσιογράφος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κος Μάρκος Μουζάκης, ο συνθέτης και ζωγράφος, κος Κώστας Μουστάκας, ο ζωγράφος του οποίου έργα εκτέθηκαν στην έκθεση, κος Βασίλης Προκόπος.


Στην έκθεση υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών πόλεων & χωριών της Ελλάδος ενώ παρουσιάζονται περισσότερα από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα από την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα καθώς και πάνω από 100 φωτογραφικά ντοκουμέντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του ΟΑΣΑ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΚΕΔΕ, του Δήμου Ηλιούπολης και της Παγκρητίου Ενώσεως.


Πλήθος κόσμου έχει ήδη παρακολουθήσει την έκθεση, μεταξύ των οποίων πολλά σχολεία. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι το ενδιαφέρον που δείχνει η νέα γενιά αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.



ποτε ληγει η ανανεωση αδειας κυκλοφοριας

ινστιτουτο εγγειων βελτιωσεων θεσσαλονικη

ινστιτουτο εγγειων βελτιωσεων θεσσαλονικη
πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το πρώτο κλειστό κέντρο κράτησης είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει στην Κω.


ινστιτουτο εγγειων βελτιωσεων θεσσαλονικη

Στις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται ο χώρος, χωρητικότητας 150 ατόμων που έχει κατασκευαστεί μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που υπάρχει στο νησί.


Στόχος των κέντρων κράτησης είναι να περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο τα άτομα των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό και άρα θα πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο τα άτομα αυτά να εξαφανίζονται και πολλές φορές να μην μπορούν οι Αρχές ούτε να τα εντοπίσουν για να τους επιδώσουν την αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου τους.


Στην Κω μάλιστα, υπάρχουν αυτή η στιγμή ήδη περίπου 130 αρνητικές αποφάσεις αιτημάτων ασύλου και οι μετανάστες αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κρατηθούν στο κέντρο.


Η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας όχι μόνο αναφέρει την προϋπόθεση για κέντρα κράτησης, αλλά περιγράφει και πώς πρέπει να είναι η περίφραξη ασφαλείας που θα έχουν τα κέντρα. Δηλαδή διπλή μεταλλική περίφραξη, μεσολαβεί κενός διάδρομος και ακολουθεί περίφραξη με κονσερτίνα.


1


Κέντρα κράτησης θα κατασκευαστούν και στα υπόλοιπα νησιά. Στη Μυτιλήνη μέσα στον χώρο υποδοχής και ταυτοποίησης θα γίνει επέκταση, ενώ στη Σάμο τα περίπου 250 άτομα που βρίσκονται στο κέντρο ταυτοποίησης, θα μεταφερθούν σε πλοίο για να αρχίσουν οι εργασίες στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί και κλειστό κέντρο.


Στη Χίο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς έχει σταματήσει κάθε ενέργεια από τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η Αρχιεπισκοπή, ενώ μια συγκεκριμένη περιοχή που έχει προταθεί από τις τοπικές Αρχές, κρίνεται ως ασύμφορη καθώς τα χρήματα που χρειάζονται για να κατασκευαστεί εκεί κέντρο είναι παρά πολλά.



διαφορά ώρας με σαουδική αραβία

κατηγορια ακινητου ε9 8

Νέα ανατροπή στην Παιδεία: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο νηπιαγωγείο

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


κατηγορια ακινητου ε9 8

Δίχρονη θα είναι φοίτηση στα νηπιαγωγεία και θα ξεκινά από την ηλικία των τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη του σχεδίου νόμου, η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα.

Για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο «σκούπα» αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και φέρνει αλλαγές για τους μαθητές του Λυκείου, τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, των μαθητών των ΕΠΑΛ αλλά και τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα για το νομοσχέδιο αυτό ΕΔΩ



τυποι χημικων στοιχειων
ορθοστατες περιφραξης wpc
κατηγορια ακινητου ε9 8

διακοσμητικα στηριγματα ραφιων

διακοσμητικα στηριγματα ραφιων
βασιλοπουλος μπακαλιαρος τιμη

Ο 27χρονος Αμερικανός, που ονομάζεται Τζον Άλεν Τσάου, ταξίδεψε στην Ινδία με τουριστική βίζα αλλά έφτασε στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ με στόχο να προσηλυτίσει τους κατοίκους, όπως είπε στο CNNi ο Dependra Pathak.


κοκορας κρασατος δρισκας

«Αρνούμαστε να τον αποκαλέσουμε τουρίστα. Ναι, ήρθε στη χώρα με τουριστική βίζα αλλά ήρθε με σκοπό να προσηλυτίσει τους κατοίκους μιας απαγορευμένης περιοχής» δήλωσε ο ίδιος.


Στη Νήσο του Βόρειου Σέντινελ κατοικεί μια ομάδα αυτοχθόνων, οι Sentilese, που προστατεύονται από τον ινδικό νόμο.


Υπολογίζεται ότι στο νησί κατοικούν πλέον μερικές δεκάδες άνθρωποι.


Παράνομο ταξίδι


Ο Pathak δήλωσε στο CNNi ότι ο Αμερικανός ιεραπόστολος ζήτησε από έναν Ινδό φίλο του να τον βοηθήσει να βρει ψαράδες που θα τον πήγαιναν στο νησί.


«Σύμφωνα με τους ψαράδες, χρησιμοποίησαν μια ξύλινη βάρκα με αισθητήρες για τα πλεύσουν προς το νησί στις 15 Νοεμβρίου» είπε ο Pathak, και συμπλήρωσε: «Η βάρκα σταμάτησε περί τα 500 με 700 μέτρα από το νησί και ο ιεραπόστολος χρησιμοποίησε κανό για να φτάσει στις ακτές του νησιού. Επέστρεψε αργότερα μέσα στη μέρα με τραύματα από βέλη. Οι αυτόχθονες είχαν καταστρέψει το κανό του…».


Στη συνέχεια, οι ψαράδες κατέθεσαν ότι είχαν τους αυτόχθονες να σέρνουν τον ιεραπόστολο στις ακτές του νησιού.


Παρότι η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν όντως ο άνδρας είναι νεκρός, οι ψαράδες εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι δεν ζει.


«Έχουμε στείλει μια ομάδα για να αναγνώριση και για να αποφασίσει πώς να γίνει η ανάκτηση της σορού του» δήλωσε ο Pathak.


Απομονωμένη και απαγορευμένη περιοχή


Το νησί είναι προστατευμένη περιοχή ενώ οι ινδικές Αρχές έχουν απαγορεύσει σε πολίτες και επισκέπτες της χώρας να πλησιάζουν.


Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς των αυτόχθονων. Μάλιστα, το 2006 η φυλή αυτή σκότωσε δύο ψαράδες που πλησίασαν στην περιοχή.


Ένας Αμερικανός αξιωματούχος στην πόλη Τσενάι της Ινδίας επιβεβαίωσε ότι διπλωμάτες έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό.


«Όταν αγνοείται Αμερικανός πολίτης, συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές ενώ προχωρούν οι έρευνες» δήλωσε ο εν λόγω αξιωματικός.


Isolated tribespeople believed to have killed US missionary who trespassed on remote island


By Sugam Pokharel and Euan McKirdy, CNN



διακοσμητικα στηριγματα ραφιων

καζανια ναουσα

σπιτια επιπλωμενα λαρισα

Ειδικότερα, τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 και το 28,35% να αγγίζουν το «'Αριστα» (βαθμολογία 18-20).


καζανια ναουσα

Στη συνέχεια, τους περισσότερους αριστούχους, με βαθμολογία από 18 έως και 20, είχαν τα μαθήματα του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (17,22%) και του γραμμικού σχεδίου (16,46%).


Στον αντίποδα, οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στο μάθημα της Αρμονίας, αφού συνολικά, το 33,46% πήρε βαθμό κάτω της βάσης (0-10). Ακολουθούν σε χαμηλές επιδόσεις το μάθημα των Αγγλικών (32,80% των βαθμολογιών κάτω της βάσης) και των Ιταλικών (25,77%).


Γενικά, πάντως, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμολογιών από 15 έως 18 έχουν το γραμμικό σχέδιο (43,99% των υποψηφίων), τα Ισπανικά (35,57%), τα Ιταλικά (32,54%), τα Γερμανικά (26,89%) και ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (26,03%).


Αντίστοιχα, τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν κατά κύριο λόγο από 12 έως 15, είναι το ελεύθερο σχέδιο (42 %), τα Γαλλικά (34,92%), τα Αγγλικά (27,79%) και η Αρμονία (23,49%).


Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων (72,79%) έγραψε κάτω από 10.


Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results. it. minedu. gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams. it. minedu. gov.grhttp://exams. it. minedu. gov.gr , επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».


Το υπουργείο τονίζει ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.


Προτείνεται τέλος, οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.



οργανισμός θεμελιωδών δικαιωμάτων της εε
καζανια ναουσα

πανελλαδικες ειδικο μαθημα αγγλικα 2014

πανελλαδικες ειδικο μαθημα αγγλικα 2014

Το πρώτο 45λεπτο της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό ανασταλτικά, αφού δεν επέτρεψε στη Μίλαν να κάνει υποψία φάσης και την ανάγκασε να ολοκληρώσει με μία τελική, ένα σουτ του Μπονούτσι από τα 40 μέτρα πολύ ψηλά.


πανελλαδικες ειδικο μαθημα αγγλικα 2014

αχ κινδυνευω στιχοι ασλανιδου

ο πιο εκπαιδευμενος σκυλος του κοσμου

18670515
(O Γιόχανσον κερδίζει μονομαχία από τον Αντρέ Σίλβα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Παρότι οι «ροσονέρι» είχαν την κατοχή οριακά, η πίεση των χαφ της ΑΕΚ μαζί με τον Μπακασέτα δεν τους επέτρεψε να βγάλουν ούτε μία κάθετη πάσα, ενώ και τα άκρα ήταν απόλυτα καλυμμένα.


18670484
(Ο Μοντολίβο υπό την επιτήρηση του Σιμόες - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Αυτός ίσως που έλειψε στην ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας φορ, που θα τον ένιωθαν τα στόπερ, αφού ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε καλά το ρόλο του περιφερειακού επιθετικού, αλλά ο Αραούχο ήταν συνεχώς εκτός περιοχής.


18671459
(Πολύ κινητικός ο Χριστοδουλόπουλος - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Πάντως ο Δικέφαλος έκανε τις ευκαιρίες του με τις προωθήσεις των δύο μπακ-χαφ με τον Γκάλο (2 φορές) να σουτάρει δίπλα από το δοκάρι και τον Λόπες να έχει την καλύτερη στιγμή στο 14, σε κόντρα-επίθεση και σουτ που απέκρουσε ο Ντοναρούμα.


Η είσοδος του Σούσο αντί του Κουτρόνε μπέρδεψε λίγο την ΑΕΚ αφού το 3-5-2 έγινε 3-4-2-1 και μέχρι να βρουν τα μαρκαρίσματα οι «κιτρινόμαυροι» η Μίλαν άγγιξε το γκολ με προβολή του Ρομανιόλι σε κόρνερ που μπλόκαρε ο Ανέστης και σουτ του Μοντολίβο στη ρίζα του δοκαριού στο 57.


18670589
(Ο Μοντέλα προσπάθησε να βρει λύσεις για την ομάδα του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Ο Χιμένεθ έβαλε Λιβάγια και Γαλανόπουλο για να ξαναβρεί την πίεση ψηλά και να αποφορτίσει μετά το 60 την άμυνα του. Εκτός από μια κεφαλιά του Βράνιες σε κόρνερ στο 46, η ΑΕΚ ξαναβρήκε φάσεις με το Λιβάγια, που όμως δεν πήγαν εντός εστίας.


18670587
(Ο Βράνιες με κεφαλιά άγγιξε το γκολ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Ο "Μανόλο" και το Γιακουμάκη στο ματς με τη Μίλαν να κοιτάει να διατηρήσει την ισοπαλία, που την κρατούσε πρώτη, ενώ η ΑΕΚ είχε ένα "κεραυνό" του Γιόχανσον στο 90 από τα 40 μέτρα να περνά ξυστά από το δοκάρι. Το 0-0 δίνει το πλεονέκτημα και στις δύο ομάδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.


18670486
(Ο Χιμένεθ κυνήγησε το ματς μέχρι τέλους για την ΑΕΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Η 11άδα της ΑΕΚ (3-5-2): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66 Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (59 Λιβάγια), Αραούχο (79 Γιακουμάκης).


18670485
(Η 11άδα της ΑΕΚ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Στο άλλο ματς του ομίλου η Αούστρια επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα εκτός έδρας και πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο προηγούμενη με γκολ του Πρόκοπ.


2017 11 02T184915Z 1740327011 RC1CE9487870 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA RIJ VIE
(Δύο γκολ ο Πρόκοπ για την Αούστρια - Πηγή: REUTERS / ANTONIO BRONIC)


Η Ριέκα κατάφερε να ισοφαρίσει, μόνον όμως για 1 λεπτό και η Αούστρια όχι μόνο βρήκε 2ο γκολ με τον Πρόκοπ, αλλά πέτυχε και το 1-3 αμέσως μετά την αποβολή του Μίσιτς στο 72.


2017 11 02T194615Z 1059591052 RC1BCBBBEA50 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA RIJ VIE
(Το 4ο γκολ του Μονσάιν για την Αούστρια - Πηγή: REUTERS / ANTONIO BRONIC)


Μάλιστα η Αούστρια κυνήγησε και την ανατροπή της ήττας της με 3-1 στη Βιέννη (για πιθανή ισοβαθμία) και τα κατάφερε με το Μονσάιν που πέτυχε το τελικό 1-4 στο 83.


Europa League – Δ Όμιλος


1η αγωνιστική
Ριέκα-ΑΕΚ 1-2
Αούστρια Β.-Μίλαν 1-5


2η αγωνιστική
Μίλαν-Ριέκα 3-2
ΑΕΚ-Αούστρια Β. 2-2


3η αγωνιστική
Αούστρια Β.-Ριέκα 1-3
Μίλαν-ΑΕΚ 0-0


4η αγωνιστική
Ριέκα-Αούστρια Β. 1-4 (61 Πάβισιτς / 41, 62 Πρόκοπ, 73 Σέρμπεστ, 83 Μονσάιν)
ΑΕΚ-Μίλαν 0-0


5η αγωνιστική (23/11)
ΑΕΚ-Ριέκα (22.05)
Μίλαν-Αούστρια Β.


6η αγωνιστική (7/12)
Ριέκα-Μίλαν (20.00)
Αούστρια Β.-ΑΕΚ


Η βαθμολογία – Δ Όμιλος


1.Μίλαν 8
2.ΑΕΚ 6
3.Αούστρια Β. 4
4.Ριέκα 3


εξομοιωτης πτησης

εξομοιωτης πτησης
νησιωτικες αυλες

Η Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν θέσει σε παρακολούθηση τον εν λόγω αποθηκευτικό χώρο, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλος αριθμός μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιγάρων. Στο συγκεκριμένο χώρο είχαν ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για το στήσιμο παράνομου εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων.


εξομοιωτης πτησης

κινεζικο delivery φαληρο

Αν και στόχος των διωκτικών Αρχών ήταν να αφεθεί το κύκλωμα να ολοκληρώσει τις ενέργειες προπαρασκευής και να θέσει σε λειτουργία την μονάδα παραγωγής τσιγάρων, ώστε να διαπιστωθεί στη συνέχεια το ποιοι θα προμηθεύονταν τα τσιγάρα και πως και που θα τα διακινούσαν - δηλαδή θα αποκαλυπτόταν όλο το κύκλωμα – τελικά αυτό δεν συνέβη.


Γιατί; Το ΣΔΟΕ αιφνιδιαστικά έκανε έφοδο στη μονάδα και κατέσχεσε τον εξοπλισμό. Μάλιστα, δημοσιοποίησε την υπόθεση (προανήγγειλε πως η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση). Έτσι, κατά τους γνωρίζοντες, τορπίλισε μια συντονισμένη επιχείρηση που θα μπορούσε να αποκαλύψει ένα μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου.


Η «βιασύνη» του ΣΔΟΕ αποδίδεται από κάποιους στην στοχοθεσία που έχει τεθεί στα στελέχη του Σώματος για τουλάχιστο 2.500 ελέγχους μέσα στο 2018, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που κρίνονται ως οι πλέον σημαντικοί για την αποτελεσματική αναχαίτιση του οικονομικού εγκλήματος. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί τους λόγους που σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το ΣΔΟΕ «καπέλωσε» τις συναρμόδιες υπηρεσίες.


Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

αγωνες ρυθμικης 2014

ατύχημα θεσσαλονίκη τώρα
δεν ειναι αργα καποιος υπαρχει

Πρόκειται για έναν 18χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές άλλες δυο φορές κατά το παρελθόν.


αγωνες ρυθμικης 2014

αγωνες ρυθμικης 2014

Την πρώτη φορά είχε προκαλέσει ένταση και φασαρία στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου όπου είχε προσαχθεί μαζί με τον αδελφό του, όταν άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του με αποτέλεσμα να έρθει στα χέρια και με τον αξιωματικό υπηρεσίας.


Επίσης πριν από λίγους μήνες σχηματίστηκε σε βάρος του και πάλι δικογραφία για ξυλοδαρμό αλλοδαπού στον Ασπρόπυργο.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα κατηγορηθεί για επίθεση σε βάρος μετανάστη. Οι αρχές έψαξαν να τον βρουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά είχε εξαφανιστεί.


Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε δίκη.


κασετα τζακιου δανιας

θαλιο ακτινοβολια

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 64 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το κυβερνών κόμμα "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και από τα αλβανικά κόμματα της πΓΔΜ, ενώ οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, το οποίο είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, απείχαν από την ψηφοφορία.


κασετα τζακιου δανιας

κασετα τζακιου δανιας

ρεφρέν μετάφραση

Λίγο πριν την ψηφοφορία σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι (προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι) και του βουλευτή του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος εκτίναξε ένα ποτήρι νερό στο έδρανο του προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι και του έκλεισε το μικρόφωνο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της ασφάλειας της Βουλής, προκειμένου οι δύο άνδρες να μην έρθουν στα χέρια.


Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, αρχικά, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ (ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE) το ανέπεμψε στη Βουλή, κρίνοντας το «αντισυνταγματικό και επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας».


Ακολούθως, το VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατέθεσε περίπου 35.000 τροπολογίες επί του νομοσχεδίου, μπλοκάροντας, με τον τρόπο αυτό, την όλη διαδικασία για την ψήφισή του για δεύτερη φορά από την Βουλή. Ωστόσο, μετά από πολυήμερες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε σήμερα, με συνοπτικές διαδικασίες, τις τροπολογίες του VMRO-DPMNE, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος προκάλεσε και το επεισόδιο με τον Ταλάτ Τζαφέρι.


angus ogilvy royal family

μπουκοβο κορυδαλλος

Τα φορτηγά αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου όταν οι άγνωστοι τους έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικές ημέρες νεαροί είχαν επιτεθεί και είχαν σπάει την τζαμαρία καταστήματος κρεάτων στα Εξάρχεια ενώ με κείμενό τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι νεαροί ανακοίνωναν τη νέα… μόδα των αντιεξουσιαστών να πραγματοποιούν επιθέσεις σε καταστήματα και σε φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν κρέατα και πουλερικά!!!



διαγραφη φιλου απο το facebook
angus ogilvy royal family
angus ogilvy royal family

ειμαι ο γιαννης

ειμαι ο γιαννης

«Η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:


ειμαι ο γιαννης

εξωδικο μετοικησης

«Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου».



ποσο σας μισω απαισια στρουμφακια

πλαστικη μυτης νοσοκομειο υγεια

πλαστικη μυτης νοσοκομειο υγεια
tiger τηλεφωνο αθηνα

Ένας κρεοπώλης του ζήτησε να κατανοήσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Γι' αυτό γυρνάμε όλη την Ελλάδα και συζητάμε με τους πολίτες. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι θα το εγκρίνουν. Υπάρχει ελπίδα αλλά ελπίδα που στηρίζεται στην αλήθεια. Πήξαμε με τα παραμύθια», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.


τσαντες φθινοπωρο χειμωνας 2018

«Πρόεδρε θέλουμε να έρθετε και ως πρωθυπουργός», του είπε στη συνέχεια ο κρεοπώλης και ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Τα "μπράβο" θα έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν κάνουμε όσα έχουμε δεσμευτεί».


Στο χωριό Κουρτέσι επισκέφτηκε θερμοκήπιο όπου γίνεται καλλιέργεια καρπουζιών και άκουσε παράπονα των αγροτών για τη φορολογία. Παράπονα για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης άκουσε και από άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Γαστούνη, την Ανδραβίδα και τα Λεχαινά.


«Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς;», τον ρώτησε ένας ζαχαροπλάστης. «Εγώ έχω πει ότι θα μειώσω τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είπα ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος άκουσε και τις προτάσεις νέων σε καφέ της περιοχής. Απόψε στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στον Πύργο, ενώ αύριο θα επισκεφτεί τη Μεσσηνία.



πλαστικη μυτης νοσοκομειο υγεια

ορισμός διαφωτισμού

ορισμός διαφωτισμού
οριο ηλικιας για διπλωμα οδηγησης μηχανησ

Ο αντιπρόεδρος μάλιστα, της Βουλής αποκάλυψε πως αναζητούνται τρόποι για «σύρουν» στη Βουλή τους υπουργούς που σνομπάρουν τη διαδικασία.


ορισμός διαφωτισμού


«Ούτε και ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση», σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης και έκανε γνωστό ότι στην αναθεώρηση του β’ τμήματος του Κανονισμού του Σώματος που αφορά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο «θα δούμε τι θα κάνουμε για να βελτιωθεί η κατάσταση».



Εμφανώς οργισμένος ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε «κατάντια» να μην προσέρχεται εδώ και 8 μήνες που καταθέτει την επίκαιρη ερώτηση του για τις συνεταιριστικές τράπεζες Πελοποννήσου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στον οποίο απευθυνόταν η σημερινή του ερώτηση, αποφεύγει να του απαντήσει.


Να καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο, που βρίσκεται στο εξωτερικό, επιχείρησε ο Τρύφων Αλεξιάδης που κατά γενική ομολογία είναι συνεπής απέναντι στους βουλευτές, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να αναγνωρίζει την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και του συστήνει να κατεβάσει τους τόνους.



«Αφήστε το αυτό, έχω τον έχω δει στον διάδρομο της Βουλής και την ίδια ώρα στην Ολομέλεια ακυρωνόταν επίκαιρη ερώτηση μου λόγω φόρτου εργασίας του συγκεκριμένου υπουργού», είπε...




ανδρέας βούλγαρης

πλακακια σερρες

πλακακια σερρες
πλακακια σερρες
ποιο κρεασ εχει το λιγοτερο λιποσ

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε πως υπήρξε προσπάθεια εισβολής σε πέντε διαφορετικά σημεία, κάποιες φορές ήταν και ταυτόχρονα, η οποία απετράπη από τις δυνάμεις της αστυνομίας. «Είχα πει πως τα επεισόδια στο προηγούμενο συλλαλητήριο ήταν η δοκιμή, χθες ήταν η γενική δοκιμή», είπε και πρόσθεσε: «Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε».


σε λιγο στα αγγλικα

Επεσήμανε πως «τα πρωτοφανή επεισόδια πρέπει να αντιμετωπίζονται και να κολάζονται πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση πριν γίνει καμία κατάσταση που δεν θα προλάβουμε», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν έχουν σχέση με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. «Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ», είπε





η φαμπρικα

η φαμπρικα

«Κάνατε πολλά χιλιόμετρα για να έρθετε στο Κίεβο, να σας συναντήσω και να με συναντήσετε. Είναι μεγάλη τιμή και πολύ ευχάριστη έκπληξη και ένδειξη της δυνατότητας που έχουμε εμείς οι Έλληνες να κρατάμε τα συναισθήματά μας και να τα προσφέρουμε απλόχερα.


hasbro ζωακια τοσοδακια

Και νομίζω ότι η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σήμερα είναι πολύ ουσιαστική, διότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, η Ελλάδα, θέλει να σας δώσει ένα μήνυμα: Σας έχουμε στο μυαλό μας, δεν σας ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι περνάτε δύσκολες στιγμές. Έχουμε, όμως, την πίστη ότι αυτές τις στιγμές θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Έχετε τη στήριξη, την αλληλεγγύη μας. Δεν σας ξεχνάμε ούτε στις δύσκολες, ούτε τις εύκολες στιγμές, πόσο μάλλον τις δύσκολες που περνάτε τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:


«Η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία είναι μια πολύ σημαντική κοινότητα. Παρότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάτε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες, την ελληνική γλώσσα ζωντανή. Για μας, αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά.


Είστε οι πιο άξιοι πρεσβευτές του Ελληνισμού και η Ελλάδα, η ελληνική Πολιτεία, βρίσκεται, με όποιον τρόπο μπορεί, στο πλευρό σας για να στηρίξει αυτές τις δύσκολες στιγμές».


OYKRANIA 2


(Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχεται δώρο από εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας σε συνάντηση που είχαν στο Κίεβο/ Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)



τι συμβαινει κατα την συλληψη
η φαμπρικα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

πορτοκαλι ακερωτο τι ειναι

ηρωες θεατρο αθηνοραμα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Αγγλικά


Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι, οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα, ξεκινούν σήμερα (22/6) με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών και θα διενεργηθούν σε εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Όσον αφορά στους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, υπενθυμίζεται ότι το εξεταστικό κέντρο των Αγγλικών της Αθήνας, στο οποίο θα εξεταστούν όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, εδρεύει στο σχολικό συγκρότημα του 18ου Γενικού Λυκείου Αθηνών – 18ου Γυμνασίου Αθηνών – 4ου ΕΠΑΛ Αθηνών (Λ. Ιωνίας & Δαίρπφελδ 11, κύρια είσοδος από Ρως 8, Άνω Πατήσια, ΤΚ 11144), ενώ το αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο Αγγλικών της Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα εξεταστούν όσοι υποψήφιοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εδρεύει στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς (Θεμιστοκλή Σοφούλη 114, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55131).


Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της χώρας ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους την Τρίτη (19/6) με το μάθημα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας.


Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.


Οι 104.040 υποψήφιοι επικέντρωσαν την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



ιν.γρ διαγωνισμοι
πορτοκαλι ακερωτο τι ειναι
πορτοκαλι ακερωτο τι ειναι

που ειναι η πυλη του αδη

Μιλώντας στο CNN Greece, o κ. Ζαχαριάδης υπενθυμίζει πως το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας και τονίζει πως οι εκλογικοί κατάλογοι της γειτονικής χώρας δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Ζαχαριάδης λέει πως το ποσοστό των ψηφισάντων είναι συντριπτικά υπέρ της συμφωνίας. Ο ίδιος επισημαίνει πως δεν είναι καλό να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας, κι ότι είναι δική τους απόφαση και δικός τους ο τρόπος με τον οποίο επιθυμούν να εκφράσουν τη βούλησή τους.


mat fashion καταστηματα avenue

ντοκιμαντερ με φιδια

Όπως αναφέρεται ρητά στη συμφωνία, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, τότε είναι η σειρά της ελληνικής βουλής να την κυρώσει. Όπως εκτιμά ο κ. Ζαχαριάδης δεν θα υπάρξει κάποια διαλυτική διαδικασία εις βάρος της κυβέρνησης, ακόμη κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς υπάρχει μια ευρύτερη πλειοψηφία που θα στηρίξει τη συμφωνία. Όπως τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης, μια κυβέρνηση δεν πέφτει ούτε στα λόγια, ούτε στις διακηρύξεις αλλά θα πρέπει να υπάρξει πρόταση μομφής η οποία θα στηριχθεί από 151 βουλευτές.


Μόρια και προσφυγικό


Σε ερώτημα σχετικά με την Μόρια και την πορεία αποσυμφόρησης αλλά και γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιλέγει να κρατήσει ψηλά το θέμα αυτό, ο κ. Ζαχαριάδης απαντά πως η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη, καθημερινή μάχη από τότε που η Τουρκία αποφάσισε, το 2015, να αυξήσει τις προσφυγικές ροές και στη συνέχεια με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η κατάσταση ρυθμίστηκε ώστε να υπάρχει μια κανονικότητα στις ροές αλλά και στην κατάσταση των δομών υποδοχής που υπάρχουν στη νησιωτική χώρα.


Πρόκειται, όπως λέει, για μια πολύ δύσκολη ισορροπία και έχει να κάνει με τις ατέλειες και τις αδυναμίες που έχει συνολικά η ΕΕ ώστε να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Ζαχαριάδης λέει πως η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018 τη Μόρια. «Την καλωσορίζουμε, την ενημερώνουμε πως στη δική της ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια είναι οι περισσότερες δυνάμεις που έκλεισαν τον ευρωπαϊκό δρόμο και τη δυνατότητα της συνεννόησης και άφησαν τις χώρες της περιφέρειας, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αντιστοιχεί και να τους θυμίζουμε ότι ο κ. Μανφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχε σταθεί θετικά στην πρωτοβουλία των χωρών της ομάδας Βίζεγκραντ να κλείσουν τον βαλκανικό διάδρομο».



που ειναι η πυλη του αδη
που ειναι η πυλη του αδη

οψεις ηλιου μανταμ

οψεις ηλιου μανταμ
μαρια θεοχαρη γεννησε
Πανελλήνιες 2018: Αυτή είναι η ημερομηνία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2018: Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών βρίσκονται οι υποψήφιοι των ανωτάτων ιδρυμάτων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ή τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, βάζοντας παράλληλα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αντίστοιχα, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα, αναμένεται στα τέλη του Αυγούστου και ειδικότερα στις 24 με 25 του μήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι μπορούν, μέχρι τη Δευτέρα 16/7, να υποβάλουν τα Μηχανογραφικά τους Δελτία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams. it. minedu. gov.gr, να μελετούν το Μ. Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 16/7.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

  • Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2018, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2016 ή 2017, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 22 Ιουνίου με 16 Ιουλίου 2018.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα κινητά και οι ηλεκτρονικές συσκευές στα σχολεία



φιμπι τονκιν βικιπαιδεια
οψεις ηλιου μανταμ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

καιροσ βουδαπεστη φεβρουαριοσ

καιροσ βουδαπεστη φεβρουαριοσ
καιροσ βουδαπεστη φεβρουαριοσ
οβίδιος pdf

Στην έκθεσή της για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, η Παγκόσμια Τράπεζααναμένει ότι η αύξηση του πραγματικού παγκόσμιου ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) θα αυξηθεί στο 2,7% φέτος από 2,3% το 2016, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.


εκτωρ αρκουδακι

Ο ρυθμός ανάπτυξης για τις αναπτυγμένες οικονομίες αναμένεται να αυξηθεί στο 1,8% το 2017 από 1,6% το 2016, ενώ για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα αυξηθεί στο 4,2% από 3,4%, αντίστοιχα. «Μετά από χρόνια απογοητευτικής παγκόσμιας ανάπτυξης, είμαστε ενθαρρυμένοι που βλέπουμε ισχυρότερες οικονομικές προοπτικές στον ορίζοντα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ. «Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιηθεί αυτή η δυναμική και να αυξηθούν οι επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπους», πρόσθεσε.


Οι προβλέψεις της Παγκόσμια Τράπεζα, ωστόσο, περιβάλλονται από σημαντική αβεβαιότητα, καθώς δεν έχουν ενσωματωθεί σε αυτές οι συνέπειες από διάφορες πολιτικές που έχει προτείνει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Προτάσεις που αναμένεται να περιλαμβάνουν μία μεγαλύτερη δημοσιονομική στήριξη μέσω μείωσης των φόρων και αύξησης των δαπανών για επενδύσεις υποδομών καθώς και μία περισσότερο προστατευτική στάση αναφορικά με το εμπόριο.


Για τις ΗΠΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% έναντι 1,6% το 2016, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερη και να επηρεάσει και τις άλλες οικονομίες. «Μία εκτίναξη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ - είτε ως αποτέλεσμα επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών είτε για άλλους λόγους - θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στην παγκόσμια οικονομία», αναφέρει η έκθεση.


Αυτό, όμως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια και πιο σφιχτές χρηματοπιστωτικές συνθήκες, οι οποίες θα είχαν δυσμενείς συνέπειες σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερική χρηματοδότηση. Η έκθεση προσθέτει ότι η μακρά αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη, με την αναστολή υλοποίησης επενδύσεων μέχρι να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική.


Για την Ευρωζώνη, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,5% από 1,6% το 2016. Για την Κίνα προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της θα συνεχίσει να επιβραδύνεται, υποχωρώντας στο 6,2% το 2017 από 6,7% το 2016, αλλά εκτιμά ότι θα υπάρξει ταχύτερη ανάπτυξη ορισμένων οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης. Η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας αναμένεται να επιταχυνθεί, αυξανόμενη στο 7,6% το 2017 από 7% το 2016, καθώς οι μεταρρυθμίσεις μειώνουν τη στενότητα στην εγχώρια προσφορά και αυξάνουν την παραγωγικότητα.


περιγραφω το αγαπημενο μου παιχνιδι γ δημοτικου

δωρακια για νεογεννητο
ΣΟΚ στο Ηράκλειο: 24χρονος κατηγορείται ότι βίασε 2 ανήλικα αδέρφια

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη σύλληψη ενός 24χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με αυτό φέρεται ότι είχε βιάσει δύο ανήλικα παιδιά σε πόλη της κεντρικής Μακεδονίας ενώ είχε ασελγήσει σε άλλα 4.


περιγραφω το αγαπημενο μου παιχνιδι γ δημοτικου

περιγραφω το αγαπημενο μου παιχνιδι γ δημοτικου

κοκορακι γεμιστο

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι καταγγελίες σε βάρος του, είχαν γίνει εδώ πολύ καιρό και αστυνομικοί τον καταζητούσαν σε όλη την Ελλάδα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Ηρακλείου και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Παρακολουθούσαν οικίες αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες εμφανιζόταν. Μετά απο συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου όπου διατάχθηκε η μεταγωγή του σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί δηλαδή που εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.


σχολικο βοηθημα αρχαιων κατευθυνσης β λυκειου

σχολικο βοηθημα αρχαιων κατευθυνσης β λυκειου
σχολικο βοηθημα αρχαιων κατευθυνσης β λυκειου

"Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, πολύ σημαντικό μήνυμα", τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνέχισε:


στιχοι ετσι σε θελω χατζηγιαννης

ζαγουρή φλώρα

"Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα".


11


(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)


"Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος", επισήμανε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε:



"Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας. Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό".



Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


f orbital on periodic table

χελωνονιντζακια βιντεο ελληνικα

«Οι τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε από την ομάδα στο πεδίο είναι ότι σήμερα όλες οι οικογένειες των σεισμοπαθών στο Όρος Ριντζάνι θα απομακρυνθούν μέσω του μονοπατιού Σεμπαλούν», δήλωσε ο Ασντιγιάντο, στέλεχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών στο βόρειο Λομπόκ.


f orbital on periodic table

Την επιχείρηση αυτή «χειρίζεται η ομάδα διαχείρισης κρίσης του Εθνικού Πάρκου του Όρους Ριντζάνι», πρόσθεσε ο Ασντιγιάντο, που όπως και πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.


Οι αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ο σεισμός στη νήσο Λομπόκ, στη νοτιοανατολική Ινδονησία, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ άλλοι 162 τραυματίστηκαν και χιλιάδες σπίτια και κτίσματα υπέστησαν ζημιές.


Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού, με κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους και ενοίκους ξενοδοχείων να σπεύδουν επίσης να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους και να αναζητούν ανοικτούς χώρους. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλό εστιακό βάθος, επτά χιλιομέτρων, καταγράφηκε στις 06:47 τοπική ώρα την Κυριακή (01:47 ώρα Ελλάδας).


Τον ακολούθησαν πάνω από 120 μετασεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών, γνωστοποίησε η ινδονησιακή υπηρεσία γεωφυσικής και μετεωρολογίας.


Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο θα επισκεφθεί την σεισμόπληκτη νήσο σήμερα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας γνωστοποίησε ότι ένας πολίτης της χώρας έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στον σεισμό στο Λομπόκ.



ποσους βουλευτες εκλεγει η κερκυρα
f orbital on periodic table

τρεχω συνώνυμα

οφθαλμιατροι ζεφυρι

Λεωφορεία και Τρόλεϊ


Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018, όλα τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα είναι στα αμαξοστάσια ως τις 23:00 (τελευταία δρομολόγια από 21:00 – 22:00). Τα νυχτερινά και 24ωρα δρομολόγια συνήθως βγαίνουν από τα αμαξοστάσια μετά τα μεσάνυχτα.


τρεχω συνώνυμα

τρεχω συνώνυμα

έλσα και άννα ζωγραφική

ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό)


Από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2018, θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του ΗΣΑΠ.



  • Το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 22:00.





Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

συμβολο της ελπιδας

συμβολο της ελπιδας

Η ιστορική σημασία της ημερομηνίας


Αν και λαογράφοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για την δεισιδαιμονία πριν από το 19ο αιώνα, η ημερομηνία εδώ και καιρό συνδέεται με γεγονότα τόσο ιστορικά, όσο και θρησκευτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.


συμβολο της ελπιδας

γαλακτομπουρεκο ψυγειο

Σύμφωνα με τα καθολικά πιστεύω, ο Ιησούς σταυρώθηκε Παρασκευή και 13. Ο πατέρας της αγγλικής λογοτεχνίας, Geoffrey Chaucer, επίσης κάνει αναφορές στα έργα του για την ατυχία που έχει αυτή η ημέρα. Όπως αναφέρει στο «Οι ιστορίες του Καντέρμπερυ», είναι μια κακή μέρα για να ξεκινήσεις ένα ταξίδι.


Ωστόσο άλλοι μελετητές εκτιμούν πως η ιδρυτική πράξη του μύθου για την Παρασκευή και 13 βρίσκεται στη μεσαιωνική Ευρώπη και συγκεκριμένα την ημερομηνία που ο Πάπας σε συνεννόηση με τον βασιλιά Φίλιππο Δ' της Γαλλίας αποφασίζει να εκδόσει διάταγμα σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, του μυστικού θρησκευτικού τάγματος που είχε τεράστια οικονομική και πνευματική ακτινοβολία την εποχή των Σταυροφοριών. Το διάταγμα εκδόθηκε Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307.


Αυτός ο μύθος τράβηξε την προσοχή του κοινού καθώς πολλοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, έγραψαν για θεωρίες συνομωσίας που πλανούνται μέχρι και σήμερα γύρω από τη σύνδεση των Ναϊτών Ιπποτών με τον μασονισμό και το Άγιο Δισκοπότηρο.


Ατυχία και 13


Η προέλευση της φοβίας για τον αριθμό 13, μπορεί να τοποθετηθεί και πολύ πιο πίσω στο χρονικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, ορισμένοι θεωρούν ότι ο Ιούδας Ισκαριώτης έκατσε στην 13η θέση στο τραπέζι του τελευταίου δείπνου.


Μαζί με τον Ιησού, υπήρχαν 12 μαθητές σε αυτό το γεύμα. Ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεση σύνδεση ότι ο Ιούδας έκατσε στη 13η θέση, ο αριθμός των επισκεπτών στο Μυστικό Δείπνο και η σημασία που είχε η θρησκεία στη ζωή των ανθρώπων, ήταν αρκετά για να εδραιωθεί η ιδέα του 13 ως άτυχος αριθμός σε δυτικούς πολιτισμούς.


Σημερινά πιστεύω


Ωστόσο, μια αμερικανική ομάδα προσπάθησε να απομυθοποιήσει αυτά τα πιστεύω που περιβάλλονται γύρω από τον αριθμό 13. Συγκεκριμένα, η «Λέσχη των 13» συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 13 Σεπτεμβρίου 1881, αποφασισμένοι να αποδείξουν τη θεωρία τους ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό με τον αριθμό.


Με αυτή τη λογική λοιπόν, η ομάδα συνεδρίαζε κάθε μήνα στις 13 όπου έσπαζαν καθρέφτες, πετούσαν αλάτι και περνούσαν κάτω από σκάλες. Όλα αυτά τα έκαναν καταγράφοντάς τα ενώ σημείωναν τον τρόπο που μπορεί να πέθαιναν τα μέλη της ομάδας.


Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει γιατί είχε κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, φτάνοντας να έχει 400 μέλη, ανάμεσά τους ήταν και πρόεδροι των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Independent.


Λίγο αργότερα, το 1907, ένας εκκεντρικός χρηματιστής ο Τόμας Λάουσον (Tomas Lawson) δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Παρασκευή και 13. Το βιβλίο έσπασε τα ταμεία και το 1916 μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.


Τελικά, ο μύθος φαίνεται να έσπασε καθώς ο τίτλος έφερε μεγάλη επιτυχία στο Χόλυγουντ.



couple chat on omg

εξαγωγη συναλλαγματος κυπρος

ωτορινολαρυγγολόγος πειραιας

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός σημείωσε ότι «καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος 4339 είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός».


εξαγωγη συναλλαγματος κυπρος

μαργαρίτα νασιούλα

«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα της κυβέρνησης.


Επίσης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες", υπογραμμίζονται ότι η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν».


Σχολίασε πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και έστειλε το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει». Δήλωσε ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση».




εξαγωγη συναλλαγματος κυπρος

γιγαντες κλασικη συνταγη

γιγαντες κλασικη συνταγη
καδος απορριματων με πενταλ
μιξερακι φραπε nescafe

Ο Μιχαήλ Φομένκο, παρότι ήταν γιος μιας Ρωσίδας πριγκίπισσας, φθάνοντας στην Αυστραλία με την οικογένεια του, αποφάσισε ύστερα από αρκετές επιδόσεις στον αθλητισμό να ζήσει μακριά από την κοινωνία στα δάση της βόρειας Αυστραλίας, εμπνεόμενος, όπως είχε πει, από την Ομήρου Οδύσσεια.


γιγαντες κλασικη συνταγη

Ο Φόμενκο απαρνήθηκε τη σύγχρονη κοινωνία για 60 και πλέον χρόνια, επιβιώνοντας μέσα στα άγρια δάση, με το να σκοτώνει κροκοδείλους και αγριόχοιρους με τα γυμνά του χέρια στα ερημικά τοπία.


Ο Μιχαήλ Φόμενκο που γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση πέθανε σε ηλικία 88 ετών στην Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail η οποία επικαλείται την αδερφή του Ινέσα.


Σύμφωνα με μια αρκετά διαδεδομένη εκδοχή ο Φομένκο ήταν παιδί της γεωργιανής πριγκίπισσας Ελισάβετ Ματσαμπέλι και του πρωταθλητή Ντανιήλ Φομένκο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 η οικογένεια του διέφυγε στην Ιαπωνία. Αλλά εν συνεχεία όταν η Ιαπωνία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Κίνας, η οικογένεια του διέφυγε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.



Tributes are flowing for Michael “Tarzan” Fomenko who passed away late last week. The Far North icon was best remembered for making local rainforests his home for more than 50 years. https://t.co/3wouZ27HSj #7News pic.twitter.com/6ragDwMPVa

— 7 News Cairns (@7NewsCairns) 21 Αυγούστου 2018

θεολογικα ερωτηματα

δραστηριοτητες δεν ξεχνω

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νησων Αιγαίου ανακοίνωσε το κατά πλειοψηφία προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, των εμπορικών συλλόγων μελών της λεκανοπεδίου Αττικής, ως ακολούθως:


θεολογικα ερωτηματα

υπουργειο πολιτισμου ακροπολη


  • Πέμπτη 29 Μαρτίου από 9:00 έως 21:00

  • Παρασκευή 30 Μαρτίου από 9:00 έως 21:00

  • Σάββατο 31 Μαρτίου από 9:00 έως 18:00

  • Κυριακή 1 Απριλίου από 11:00 έως 18:00

  • Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου από 9:00 έως 21:00

  • Μ. Τρίτη 3 Απριλίου από 9:00 έως 21:00

  • Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου από 9:00 έως 21:00

  • Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου από 9:00 έως 21:00

  • Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου από 13:00 έως 19:00

  • Μ. Σάββατο 7 Απριλίου από 9:00 έως 15:00



θεολογικα ερωτηματα

αρθριτιδα δακτυλων χεριων

αρθριτιδα δακτυλων χεριων
πίτα του παππού νέα φιλαδέλφεια

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τριμηνιαία έκθεση που συνέταξε για το διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2016, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας ανέφερε πως είναι θετικό ότι επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια και ξεκινούν οι συζητήσεις.


πως να επιλεξω νυφικο

«Η συμφωνία, ανοίγει επίσης την ευκαιρία να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής από τα περισσότερα δημοσιονομικά σε αυτά που και οι δανειστές ονομάζουν «περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα», είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει χώρος για την βελτίωση τόσο στην πλευρά της φορολογίας, όσο και στο μέτωπο των δαπανών. «Αν ρυθμιστεί σωστά η συμφωνία τα αποτελέσματα μπορεί να αναπτυξιακά, καθώς στο σημείο που έχουμε φτάσει τα περισσότερα φορολογικά μέτρα δημιουργούν πίεση στο ΑΕΠ και απώλειες εσόδων, λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών», ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.


«Ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι μακρύς και αυτή τη στιγμή ασαφής καθώς περιλαμβάνει την επίλυση μιας δύσκολης εξίσωσης με τουλάχιστον μέχρι πέντε αγνώστους: το ακριβές περιεχόμενο των νέων μέτρων, θα το μάθουμε φαντάζομαι στις επόμενες μέρες, την αξία τους, τις ρήτρες ενεργοποίησης των αντίμετρων, τις αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για το χρέος», είπε.




αρθριτιδα δακτυλων χεριων

πιτσαριες θεσσαλονικη

πιτσαριες θεσσαλονικη

“Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση,” δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή “Meet the Press” όταν ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.


πιτσαριες θεσσαλονικη

λεκκας γεωργιος σχολη οδηγων

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.


Νωρίτερα, ο Τραμπ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι ιστορικές συνομιλίες που αναμένεται να έχει μέχρι τα τέλη του Μαΐου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα στεφθούν από «πελώρια επιτυχία» ενώ επέμεινε στο ότι η Πιονγιάνγκ έχει δεσμευθεί να μην προχωράει στο εξής σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.


«Πιστεύω ότι όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά, πιστεύω ότι θα έχουμε πελώρια επιτυχία, ότι θα είναι κάτι πολύ καρποφόρο. Έχουμε τεράστια υποστήριξη», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


Είχε προηγηθεί ανάρτησή του στο twitter, στην οποία αναφερόταν στην υπόσχεση της Βόρειας Κορέας να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές «έως και κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας».


«Η Βόρεια Κορέα δεν διεξήγαγε καμία πυραυλική δοκιμή από την 28η Νοεμβρίου του 2017 και υποσχέθηκε να μην το κάνει κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας. Πιστεύω ότι θα τηρήσουν αυτή τη δέσμευση» έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter.



North Korea has not conducted a Missile Test since November 28, 2017 and has promised not to do so through our meetings. I believe they will honor that commitment!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 10 Μαρτίου 2018


χοντρος με χοιρινο

κοτοπουλο με καρυ και γιαουρτι joy

κοτοπουλο με καρυ και γιαουρτι joy

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 827,65 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47%.


σχολικοι αγωνες κολυμβησης 2015

υπουργοι ανασχηματισμου

Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου 2015.


Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 829,56 μονάδες (+0,71%) και κατώτερη τιμή στις 823,57 μονάδες(-0,02%).


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,709 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 72.769.528 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,45%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+8,97% στα 1,58 ευρώ), της Viohalco (+3,42% στα 3,02 ευρώ), της Εθνικής (+3,00% στα 0,343 ευρώ), της Πειραιώς (+2,79% στα 0,221 ευρώ), της ΔΕΗ (+2,28% στα 2,24 ευρώ) και του ΟΤΕ (+2,18% στα 10,77 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-1,94% στα 18,70 ευρώ), της ΑΔΜΗΕ (-1,79% στα 2,20 ευρώ), της Folli Follie (-1,54% στα 21,07 ευρώ) και της ΜΕΤΚΑ (-1,47% στα 8,07 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+4,92%), της Υγείας (+2,50%), των Τηλεπικοινωνιών (+2,18%) και των Τραπεζών (+2,14%),


ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-2,21%), του Εμπορίου (-1,55%) και των Τροφίμων (-1,30%).



κοτοπουλο με καρυ και γιαουρτι joy

που αγοραζω ζελατινη

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή αναπτυξιακής βιολογίας Ρόμπιν Λόβελ-Μπατζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», δήλωσαν ότι η έρευνα αυτού του είδους μπορεί να ρίξει φως στην ανάπτυξη διαταραχών του υ στους ανθρώπους.


που αγοραζω ζελατινη

ελλαδα ολλανδια μπασκετ αποτελεσμα

Για παράδειγμα, τα ευρήματα μπορεί να εξηγήσουν γιατί ορισμένοι άνδρες αναπτύσσουν θηλυκά γεννητικά όργανα. Περίπου ένα μωρό στα 5.500 γεννιέται με κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την ανάπτυξη του υ του και των αντίστοιχων γεννητικών οργάνων.


Η κρίσιμη γενετική παρέμβαση που αλλάζει το από αρσενικό σε θηλυκό, είναι η αφαίρεση ενός τμήματος του DNA, του «ενισχυτή 13» (enhancer 13 ή Enh13), το οποίο, όπως και το υπόλοιπο 98% του γονιδιώματος δεν διαθέτει γονίδια από τα οποία παράγονται πρωτεΐνες (είναι το κακώς λεγόμενο «σκουπιδο-DNA»).


«Για πρώτη φορά δείξαμε ότι είναι δυνατή η αντιστροφή του υ αλλάζοντας μια μη κωδικοποιητική περιοχή του DNA. Πιθανότατα αυτή η περιοχή Εnh13 σχετίζεται με τις ανθρώπινες διαταραχές ανάπτυξης του υ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαγνωσθούν μερικές τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ο Λόβελ-Μπατζ.


Τουλάχιστον οι μισές διαταραχές ανάπτυξης του υ στους ανθρώπους έχουν ανεξήγητες γενετικές αιτίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.


«Η έως τώρα ανάλυση αυτών των ασθενών έχει επικεντρωθεί στα γονίδια που κωδικοποιούν πρωτεΐνες, αγνοώντας τα μέρη του γονιδιώματος που ελέγχουν τη δραστηριότητα αυτών των γονιδίων», δήλωσε ο Bρετανός βιολόγος.


Τα έμβρυα των θηλαστικών αναπτύσσουν ωοθήκες και γίνονται θηλυκά, εκτός αν στη μήτρα υπάρχει αρκετή ποσότητα μιας πρωτεΐνης (SOX9) που ωθεί το έμβρυο να γίνει αρσενικό και να αναπτύξει όρχεις. Αυτοί παράγουν άφθονη τεστοστερόνη, τη βασική ανδρική ορμόνη, και έτσι ωθούν το σώμα να σχηματίσει το πέος και να διαμορφώσει τα λοιπά αρσενικά χαρακτηριστικά.


Στα αρχικά στάδια αυτής της διαδικασίας, τα επίπεδα της πρωτεΐνης SOX9 ρυθμίζονται από το γονίδιο Sry στο χρωμόσωμα Υ (που δεν διαθέτουν τα θηλυκά). Αν όμως κάτι δεν πάει καλά στην πορεία, τα αρσενικά γεννητικά όργανα δεν αναπτύσσονται πλήρως, όπως συμβαίνει σε μερικούς άνδρες, ή ένας άνθρωπος, παρ' όλο που διαθέτει το ανδρικό χρωμόσωμα Υ, τελικά αναπτύσσει θηλυκά γεννητικά όργανα.


Η νέα μελέτη δείχνει ότι η μη κωδικοποιητική περιοχή Εnh13 του DNA ενισχύει τα επίπεδα της εν λόγω πρωτεΐνης την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αναπτυχθούν τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Αν όμως αυτή η περιοχή διαγραφεί από το γονιδίωμα - όπως έκαναν οι Βρετανοί γενετιστές - τότε το σώμα δεν παίρνει τον αρσενικό «δρόμο» αλλά τον θηλυκό και αναπτύσσει θηλυκά γεννητικά όργανα.



ευκολη εσαρπα με βελονακι
που αγοραζω ζελατινη

πληγες του φθινοπωρου

πληγες του φθινοπωρου

Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν "στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας" ανέφερε ο στρατός, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.


zara.ch offene stellen

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας, όπως ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπός του δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.


2018 07 20T172316Z 1897881521 RC1EA61823F0 RTRMADP 3 ISRAEL PALESTINIANSREUTERS/Ahmed Zakot


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο Χαν Γιουνές, στη νότια λωρίδα της Γάζας. Άλλος ένας σκοτώθηκε στη Ράφα. Το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς επιβεβαίωσε ότι και οι τρεις ήταν "μαχητές" του.


Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα, στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.


Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, με ανάρτησή του στο Twitter.


"Όλοι στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. ΑΜΕΣΩΣ", τόνισε εμφατικά. "Εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν έναν πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν πρέπει να τα καταφέρουν", πρόσθεσε.



σταση κτελ γλυφαδα
πληγες του φθινοπωρου

πρωταθλητες σουβλατζιδικο καλλιθεα

πρωταθλητες σουβλατζιδικο καλλιθεα
αρωμα καφε περιστερι τηλ
οδος καισαρειας θεσσαλονικη

Ειδικότερα, σκοτώθηκαν 13 άτομα σε 12 δυστυχήματα, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά σε αντίστοιχα ατυχήματα και 523 ελαφρά σε 419 τροχαία.


Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.


Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπερδίου βεβαιώθηκαν 22.396 παραβάσεις από τις οποίες 785 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.


Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:



  • 668 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 80 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

  • 446 ορίου ταχύτητας

  • 251 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

  • 523 για χρήση κινητού τηλεφώνου

  • 637 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

  • 771 για μη χρήση προστατευτικού κράνους



πρωταθλητες σουβλατζιδικο καλλιθεα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

κωχ ηλικια

τεστ δυσανεξιας εδεσσα

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέβηκε 30 θέσεις σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και βρίσκεται πλέον στη θέση 217 παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει και την 71η θέση μεταξύ των 5.896 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη. Κατά την τετραετία 2015-2019 το ΕΚΠΑ έχει ανέβει 84 θέσεις στην εν λόγω παγκόσμια κατάταξη.


κωχ ηλικια

λιπωμα στο παχυ εντερο

Ακολουθεί στη φετινή κατάταξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στη θέση 256, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 354, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 530, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη θέση 555, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης(636), το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (1.007), το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (1.103), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1.103) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1.238).


Η κατάταξη Webometrics καταρτίζεται από τη Cybermetrics, μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών, που αποτελεί το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 28.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου. Θεωρείται από τους πλέον έγκυρους πίνακες κατάταξης παγκοσμίως, διότι στηρίζεται σε στοιχεία άμεσα επαληθεύσιμα στο διαδίκτυο. Η κατάταξη δημοσιεύεται από το 2004 και ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο.


Η κατάταξη κάθε Πανεπιστημίου βασίζεται σε τέσσερις επιμέρους δείκτες:



  • Παρουσία (Presence Rank) 5%:Ο συνολικός όγκος περιεχομένου (ιστοσελίδων, εγγράφων, κλπ) που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα του ιδρύματος. Η μέτρηση παρέχεται από τη μηχανή αναζήτησης Google. Στο δείκτη αυτό ξεχωρίζει το ΑΠΘ που είναι 21ο στον κόσμο.

  • Απήχηση - Ορατότητα (Impact Rank) 50%:Η ποιότητα του περιεχομένου αξιολογείται από τη δημοτικότητά του, δηλαδή από τον αριθμό των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του ιδρύματος. Υπολογίζει τους συνδέσμους που έχουν άλλες σελίδες προς την ιστοσελίδα του Ιδρύματος που αξιολογείται.

  • Ανοιχτό Επιστημονικό Περιεχόμενο (Openness Rank) 10%.Αξιολογείται η συμμετοχή του ιδρύματος στα ανοιχτά επιστημονικά πρότυπα του παγκόσμιου ιστού μέσω του πλήθους των εγγράφων που καταλογογραφούνται στο Google Scholar και των αριθμό των ετεροαναφορών σε αυτά. Στο δείκτη αυτό ξεχωρίζει το ΕΚΠΑ που είναι 26ο στον κόσμο.

  • Αριστεία (Excellence Rank) 35%.Το ποσοστό των δημοσιεύσεων του ιδρύματος που ανήκει στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Ο δείκτης αυτός προέρχεται από τη SCImago και περιλαμβάνει στοιχεία της πενταετίας 2012-2016 σε 26 διαφορετικά επιστημονικά πεδία.


Η αναλυτική κατάταξη των πανεπιστημίων υπάρχει στη διεύθυνση: http://www.webometrics. info/en/world



κωχ ηλικια

μουσειο θεοπετρας

«Ο τραυματίας διατηρεί τις αισθήσεις του και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί επακριβώς η κατάστασή του» ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Κώστας Διαμαντόπουλος.


νοητικη αναπηρια ορισμος

τομ πλατζ

Ο πυροσβέστης, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα που αποκολλήθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του. Ο τραυματίας, πυροσβέστης τριετούς θητείας, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.



μουσειο θεοπετρας
μουσειο θεοπετρας

ταφικα εθιμα κλασικη εποχη

ταφικα εθιμα κλασικη εποχη

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στο νησί ήταν η περιφέρεια, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης με έμφαση τον Βόρειο Οδικό 'Αξονα και το αεροδρόμιο Καστελλίου.


ταφικα εθιμα κλασικη εποχη

Ο κ. Αρναουτάκης έθεσε στον Αντιπρόεδρο τις προτεραιότητες της Περιφέρειας για τα μεγάλα έργα της Κρήτης, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές και που να μπορούν μέσω αυτού να ωφεληθούν οι μικροί δήμοι και γενικά να υπάρξει στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του τόπου.


Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εξ άλλου επεσήμανε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και τη διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού.


Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκε και η δυνατότητα της Κρήτης να αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Μεσογείου της Ευρώπης.


Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Βαρδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκης και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.



αδαμ καρυπιδης
χρυσουλα αντυπα

τι θα δουμε αυριο στο μπρουσκο

τι θα δουμε αυριο στο μπρουσκο
τι θα δουμε αυριο στο μπρουσκο

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη καταπολέμησης του διαβρωτικού μύθου περί, δήθεν, «σύγκρουσης πολιτισμών», ο οποίος επιβουλεύεται την παγκόσμια ειρήνη και δημοκρατία.


ξενώνασ βατερή αγροτουριστική μονάδα λίμνη

Επίσης, τόνισε ότι η διαμόρφωση παγκόσμιων στρατηγικών πάνω στη «σύγκρουση των πολιτισμών» είναι καταστροφική, και επισήμανε ότι στις μέρες μας παρατηρείται συχνά η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών, την οποία πρέπει ν' αποκαταστήσουμε.


Όπως παρατήρησε, ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών - διάλογος τον οποίο η γλώσσα διευκολύνει τα μέγιστα - είναι το καταλληλότερο μέσο για να εμπεδωθεί η ειρηνική συνύπαρξη των λαών παγκοσμίως, με στόχο την υπεράσπιση του Ανθρώπου, της αξίας του, της προσωπικότητάς του και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, του οποίου η κεντρική θεματική είναι αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόνισε ότι το φετινό θέμα του αφορά την εμβληματική προβληματική ως προς την «γλώσσα του άλλου» και, συνακόλουθα, ως προς την «ηθική της ετερότητας».


Μάλιστα, παρατήρησε ότι η γλώσσα κάθε λαού και των ανθρώπων του, είναι βασικό «πυρηνικό» στοιχείο του πολιτισμού τους, διότι δίχως την «αντηρίδα» της γλώσσας, ο αντίστοιχος πολιτισμός δεν έχει, ουσιαστικά, ρίζες και θεμέλια.


«Προσεγγίζοντας την «γλώσσα του άλλου» - του άλλου λαού και των ανθρώπων του - προσεγγίζουμε τον ίδιο τον πολιτισμό του, υπακούοντας ταυτοχρόνως, στους σχετικούς κανόνες της ηθικής της ετερότητας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε επίσης, ότι κάθε πραγματικός πολιτισμός επιδιώκει, οιονεί εκ φύσεως, την επικοινωνία με τους άλλους πολιτισμούς.


Ακολούθως, σημείωσε ότι ο πολιτισμός, που είναι «καταδικασμένος» να υπάρχει σ' ένα χώρο απομόνωσης και ακινησίας, αποκτά «μουσειακές» διαστάσεις και αργοπεθαίνει. Και αυτός ο «αργός θάνατος», γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος, όταν και όσο η απομόνωση συνοδεύεται από μια καταστροφική ψευδαίσθηση υπεροχής και απομόνωσης, ήτοι μια ψευδαίσθηση περί «splendid isolation».


Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιάννη Βαμβακάρη, ενός βιοπαλαιστή εναερίτη της ΔΕΗ, ο οποίος σπούδαζε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας πάνω σε στύλο τη ΔΕΗ, λίγο πριν πάρει το πτυχίο του και λίγο μετά την λήξη του Θερινού Πανεπιστημίου.


Απευθυνόμενος προς την μητέρα του εκλιπόντος, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι «αυτό το γνήσιο υπόδειγμα Συνανθρώπου μας, ας είναι ένας «δείκτης πορείας», ως προς το τι σημαίνει ο αγώνας για την επί Γης καταξίωση του Ανθρώπου, σύμφωνα με τον προορισμό του».



μην κλαις συγχορδιες

φτερα για βελη

φτερα για βελη
Χαμός και πάλι στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά

Αερομαχίες με τους προκλητικούς Τούρκους...


φτερα για βελη

σχολές αισθητικής

Σε οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Τα συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη (9 F-16 σε δύο σχηματισμούς κι ένα CN-235) προέβησαν επίσης σε 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σακελλαρίου: Αγωνία για τον σπουδαίο ηθοποιό - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση



προβαδισμα υπουργειων

καλες περιοχες βιοποικιλοτητας

καλες περιοχες βιοποικιλοτητας
διδασκαλου γεωργιος πολιτικος μηχανικος

Δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31-12-2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στο τέως ΕΤΑΑ και καταβάλλουν εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων - Κλάδος ασφαλισμένων τέως ΕΤΑΑ.


Το ύψος του βοηθήματος ανεργίας ανέρχεται στα 360 ευρώ τον μήνα, χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου και θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.



βαψιμο καινουργιας οικοδομης
καλες περιοχες βιοποικιλοτητας

μαιευτικη κλινικη υγεια λαρισα

μαιευτικη κλινικη υγεια λαρισα

Ανατρέχοντας στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη σελίδα του ΟΠΑΠ, www.opap.gr οι αριθμοί που μοίρασαν τα μεγαλύτερα ποσά τζακ ποτ στην πρόσφατη ιστορία του παιχνιδιού είναι οι εξής:


μαιευτικη κλινικη υγεια λαρισα

ταχυδρομικο ταμιευτηριο βεροιας

αμοιβαια κεφαλαια δηλοσ δελτα μπονους

· Στις 15 Απριλίου 2010 όπου το Τζόκερ μοίρασε 19,3 εκατ. ευρώ, ο χρυσός συνδυασμός ήταν 17,22,36,39,42 και ΤΖΟΚΕΡ το 14


· Στις 6 Νοεμβρίου 2014 που μοίραζε 18,4 εκατ. ευρώ, τα τυχερά νούμερα ήταν τα 9,14,20,24,30 και ΤΖΟΚΕΡ το 16


· Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 που το ποσό που διανεμήθηκε άγγιξε τα 15,5 εκατ. ευρώ o υπερτυχερός είχε παίξει τα 10,27,28,31,38 και ΤΖΟΚΕΡ το 3


· Στις 10 Νοεμβρίου 2016 το παιχνίδι μοίρασε 13,8 εκατ. ευρώ και η κληρωτίδα είχε αναδείξει τα 6,16,22,26,37 και ΤΖΟΚΕΡ το 9



Αναφορικά με κάποια μικρότερα τζάκ ποτ προκύπτει:



· Στις 27 Ιουνίου 2013 το Τζόκερ έδωσε 7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς5,19,26,30,34 και ΤΖΟΚΕΡ το 2


· Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 μοίρασε 7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 4,13,24,33,35 και ΤΖΟΚΕΡ το 12


· Στις 24 Αυγούστου 2014 έδωσε 8,1 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 4,5,8,13,14 και ΤΖΟΚΕΡ το 9


· Στις 31 Μαίου 2015 διένειμε 9,5 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 16,19,29,38,39και ΤΖΟΚΕΡ το 11


· Στις 30 Ιουλίου 2015 το ποσό που έδινε έφτασε τα 9,7 εκατ. ευρώ με τυχερούς αριθμούς 17,22,29,31,44 και ΤΖΟΚΕΡ το 4


· Στις 15 Μαϊου 2016 το Τζόκερ έδωσε 9,8 εκατ. ευρώ με τυχερά νούμερα τα 9, 15, 27, 35, 41 και ΤΖΟΚΕΡ το 8


φαραντουρη τραγουδαει μπρεχτ

φαραντουρη τραγουδαει μπρεχτ
σαλατες για διαιτα με μαρουλι

Ο Πανιώνιος ήταν καταιγιστικός στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα και μονοπώλησε τις τελικές ευκαιρίες καθώς δεν επέτρεψε το παιχνίδι αντεπιθέσεων στην Λαμία (με την 11άδα που είχε επιλέξει για τους γηπεδούχους ο κύριος Τεννές).


φαραντουρη τραγουδαει μπρεχτ

4244740
(Ο Αναστασιάδης διώχνει πάνω στη γραμμή - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ)


Οι κυανέρυθροι βρήκαν όμως απέναντι τους έναν πρώην συμπαίκτη τους, τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο, που σταμάτησε 5 φορές τους Γεσίλ και Σπιριντόνοβιτς, ενώ τη μοναδική φορά που νικήθηκε (πλασέ του Αυστριακού μέσου στο 7) πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Αναστασιάδης.


1 4244745
(Ο Παπαδόπουλος σταματά από κοντά το Γεσίλ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ)


Η Λαμία είχε να επιδείξει μόνο ένα φάουλ του Πίτι στο 30 και λίγο μετά έκανε διορθωτική κίνηση με την είσοδο του φορ Βουό, αντί του δεξιού μπακ Κουτρουμάνου, επιτυγχάνοντας τουλάχιστον να εξισορροπήσει την κατοχή.


1 4244739
(Ο Βουό ήταν η πρώτη γρήγορη αλλαγή για τον Μπάμπη Τεννέ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / REPORTER IMAGES)


Οι παίκτες του Γρηγορίου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ξεπερνώντας τις 10 τελικές, αλλά και η Λαμία έφτασε για πρώτη φορά ουσιαστικά κοντά στο γκολ με δύο στημένα, όμως ο Κότνικ σταμάτησε τα σουτ εντός περιοχής του Μπλάζιτς (54) και του Παντελιάδη (61).


4244811
(Ο Σπιριντόνοβιτς (ν.10) επιχειρεί σουτ από μακριά - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / REPORTER IMAGES)


Ο Παπαδόπουλος σταμάτησε άλλες δύο φορές εντυπωσιακά τον Σπιριντόνοβιτς (64) και το Μασούρα (71) και ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε. Ένα καταπληκτικό σουτ του Μπλάζιτς από τα 35 μέτρα κατέληξε στη γωνία του Πανιωνίου για το 1-0 στο 77.


4244814
(Ο Ασίγκμπα (ν.50) γκαλιάζει το σκόρερ Μπλάζιτς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / REPORTER IMAGES)


Η πρώτη νίκη της Λαμίας στο γήπεδο της στη «μεγάλη κατηγορία» ήρθε ακόμη πιο κοντά στο 78 καθώς ο Γκιοατά έκανε ένα ανόητο φράγμα στο πλάγιο στο Βασιλαντωνόπουλο και είχε μια διένεξη μαζί του, βλέποντας την 2η κίτρινη και αφήνοντας με 10 παίκτες τους κυανέρυθρους.


Με τη 2η νίκη της (έχει κερδίσει και τον Αστέρα στην Τρίπολη) η Λαμία ανέβηκε στους 7 βαθμούς, πάνω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στους 11, αφήνοντας πρώτη την ΑΕΚ με 13.


1superleaguetable6th
(Η βαθμολογία)


Super League Σουρωτή – 6η αγωνιστική


Σάββατο 30/9
Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-3
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1


Κυριακή 1/10
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1
Κέρκυρα-Ξάνθη 0-2
Λεβαδειακός-Απόλλων 2-1
Αστέρας Τρ.-ΑΕΚ 2-0


Δευτέρα 2/10
Λαμία-Πανιώνιος 1-0 (77 Μπλάζιτς)


Super League Σουρωτή – 7η αγωνιστική


Σάββατο 14/10
ΠΑΣ Γιάνννια-Πλατανιάς (16.00)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. (18.15)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (20.30)


Κυριακή 1/10
ΠΑΟΚ-Λαμία (16.00)
Απόλλων-Κέρκυρα (18.15)
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (18.15)
Ξάνθη-ΑΕΚ (20.30)


Δευτέρα 2/10
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (19.30)



μητσαρας ηλιας

κτελ λιοσιων εισητηρια τιμες

κτελ λιοσιων εισητηρια τιμες
παναγια μου ελεουσα μελασ

Συγκεκριμένα , η φορολοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ θα αναδείξει τους 1.000 τυχερούς που θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος στο. Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι θα αναρτηθούν στο taxisnet την ίδια ημέρα.


κτελ λιοσιων εισητηρια τιμες

προαγωγη παρ εφεταις

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:


Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ. Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ. Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1 .001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε 4 ευρώ. Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.


Πότε θα γίνουν οι επόμενες κληρώσεις:


Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν ανακοινώσει και τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες για τις κληρώσεις του 2018. Σύμφωνα με αυτό, οι κληρώσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες:


• Φορολοταρία Σεπτεμβρίου, 25 Οκτωβρίου 2018.
• Φορολοταρία Οκτωβρίου, 29 Νοεμβρίου 2018.
• Φορολοταρία Νοεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου 2018.



δημαρχειο ανω συρου

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει ότι τα ποσά που ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση σε σχέση με όσα αναφέρει στην απάντησή της η υφυπουργός Οικονομικών.


δημαρχειο ανω συρου

λουλουδια του απριλιου

Αντιπαραβάλλοντας τις δηλώσεις Τσίπρα με αυτές τις υφυπουργού του, ο Ν. Κακλαμάνης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στη Βουλή στις 10/2/2017 ότι τα βεβαιωμένα ποσά από τις λίστες ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, ενώ η κ. Παπανάτσιου στην έγγραφη απάντησή της κάνει λόγο για βεβαιωθέντα πρόστιμα περίπου 556 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά στο λαθρεμπόριο καπνικών ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι το 2016 εισπράχτηκαν 557 εκατ. ευρώ, ενώ η απάντηση Παπανάτσιου κάνει λόγο για εισπράξεις περίπου 32 εκατ. ευρώ.


Ο Νικήτας Κακλαμάνης καλεί τον πρωθυπουργό ή να ζητήσει συγγνώμη για τα ψέματα που είπε ή να απολύσει την κ. Παπανάτσιου.



ola radio thessaloniki online
δημαρχειο ανω συρου

μαντω ρουχο

μαντω ρουχο

«Για εμένα ήταν απλώς θέμα χρημάτων, δεν έχω δει κανέναν να εμπλέκεται (στον πόλεμο) εκεί από θρησκευτικά κίνητρα», σχολιάζει ένας εξ αυτών, ο οποίος έχει επιστρέψει στην Καμπούλ αφού έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του σε έναν πόλεμο τα διακυβεύματα του οποίου αγνοεί.


μαντω ρουχο

νοστος συνωνυμα

Σιίτης, μέλος της κοινότητας των Χαζάρων, γεννημένος στην Καμπούλ, ο «Σαμς» πήγε δύο φορές στη Συρία το 2016, διηγείται στο AFP διατηρώντας την ανωνυμία του.


Αρχικά ήταν μια υπόθεση που αφορούσε κυρίως τους Αφγανούς πρόσφυγες στο Ιράν, έναν πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πλειονότητά τους χωρίς χαρτιά, ωστόσο στη συνέχεια η περιπέτεια αυτή προσέλκυσε Αφγανούς όλων των ηλικιών, χωρίς εργασία, που στρατολογούνται να πολεμήσουν στον πόλεμο κάποιων άλλων, παρά τα 40 χρόνια συρράξεων στη χώρα τους.


Οι Ιρανοί στρατολόγοι στράφηκαν πρώτα στους Αφγανούς πρόσφυγες στη χώρα τους, μια μειονότητα φτωχή, σε βάρος της οποίας γίνονται διακρίσεις, για να επανδρώσουν την Ταξιαρχία των Φατιμίδων, που αποτελείται από 10.000 ως 20.000 σιίτες Αφγανούς και μάχεται εναντίον των σουνιτών Σύρων ανταρτών.



«Το 2016 πήγα στο Ιράν ελπίζοντας να βρω δουλειά, όμως έπειτα από έναν μήνα αποφάσισα να πάω στη Συρία», αφού τον πλησίασαν Αφγανοί στρατολόγοι, εξηγεί ο 25χρονος αυτός άνδρας.



«Σε ενθαρρύνουν: θα υπερασπιστείς ιερούς τόπους, θα είσαι μαχητής της ελευθερίας. Κι αν επιστρέψεις ζωντανός, έχεις δικαίωμα να λάβεις δεκαετή άδεια παραμονής στο Ιράν. Σου προσφέρουν 1,5 εκατομμύριο τόμαν (περίπου 300 με 400 ευρώ) τον μήνα στο κέντρο στρατολόγησης. Και όταν υπογράψεις, είναι διπλάσιο το ποσό», προσθέτει.


AFGANISTAN


(REUTERS/Omar Sobhani/Φωτογραφία αρχείου)


Οι στρατολόγοι ζητούν αμοιβή 100 δολάρια, στη συνέχεια οι νέοι στρατιώτες στέλνονται στη Ντελιτζάν, νότια της Τεχεράνης, για να εκπαιδευτούν για έναν μήνα μαζί με άλλους Αφγανούς, ηλικιών «14 με 60 ετών».


Την πρώτη φορά ο «Σαμς» έμαθε να χειρίζεται ένα Καλάσνικοφ, τη δεύτερη στοιχειώδεις γνώσεις πυροβολικού, πάντα στο πλευρό των Φρουρών της Επανάστασης. Εκείνοι είναι που στέλνουν με αεροπλάνα τους νέους στρατιώτες στη Συρία.


Η πρώτη του αποστολή ήταν κοντά στη Δαμασκό, από τον Μάιο ως τον Ιούνιο του 2016, όπου φρουρούσε έναν στρατώνα. Τα πράγματα πήγαν καλά, οπότε ο «Σαμς» επέστρεψε στο Ιράν τον Σεπτέμβριο.


Την επόμενη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά: Τον έστειλαν κοντά στο Χαλέπι, στην πρώτη γραμμή απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, χωρίς να έχει ιδέα τι γίνεται στη μάχη αυτή, πέρα από το ότι πρόκειται για μια διαδογματική σύγκρουση σιιτών-σουνιτών. Οι στρατιώτες ήταν Ιρανοί, κάποιοι διοικητές Αφγανοί.



«Στο Χαλέπι πέσαμε σε ενέδρα: από τους 100 επιζήσαμε μόνο 15. Αν πεθάνεις, μεταφέρουν το πτώμα σου στο Ιράν», σημειώνει.



Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η Ταξιαρχία των Φατιμίδων μετρά σχεδόν 15.000 Αφγανούς, ενώ η αντίστοιχη πακιστανική, η Ταξιαρχία Ζαϊναμπιούν, μόλις 1.000 άνδρες.


«Υπήρχαν και Πακιστανοί, Ιρακινοί, όλοι σιίτες. Ήμασταν όλοι μαζί, με τους Άραβες, δεν καταλαβαίναμε τη γλώσσα τους», αναφέρει ο «Χάλιλ», που ήταν από τους πρώτους που έφυγαν για τη Συρία το 2014, σε ηλικία 17 ετών.


«Δεν υπάρχει κανένας αξιόπιστος αριθμός, διότι η δύναμη αλ Κουντς (οι ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης) σιωπούν για το θέμα», εξηγεί ο Άχμαντ Σούζα, πρώην αναλυτής του HRW στην Καμπούλ.


AFGANISTAN 3


(REUTERS/Caren Firouz/Φωτογραφία αρχείου)



γαλαξιας σινεμα λαμια προβολες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

σρι λανκα νομισμα

λιμανι θεσσαλονικης δρομολογια πλοιων 2014

Ο πρώην υπουργός καλείται σε απολογία με κλήση που του απέστειλαν η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής, Γιώργος Ευαγγέλου για τις 25 Ιουλίου. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που διενεργούν την έρευνα για το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό, ζητούν να δώσει εξηγήσεις ενώπιόν τους σχετικά με την υπόθεση λογαριασμών που συνδέονται με τον κ. Παπαντωνίου και για τους οποίους έδωσαν στοιχεία στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής οι ελβετικές αρχές. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας απέστειλε στις αρχές του 2017 στοιχεία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που φέρονται να σχετίζονται με τον πρώην υπουργό 'Αμυνας. Μετά τα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί από τις ελβετικές Αρχές τον Απρίλιο του 2017, ασκήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας-δωροληψίας. Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από γραπτό αίτημα που απέστειλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς η κ. Ζαμανίκα και ο κ. Ευαγγέλου για την απαγγελία των δύο κατηγοριών, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα τους και να μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις.


σρι λανκα νομισμα

Στον φάκελο που οι δύο ανακριτές έχουν σχηματίσει για τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου, έχουν συμπεριλάβει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων καταθέσεις πρώην στελεχών εταιρείας που είχε εμπλακεί στο παρελθόν με προμήθειες του Δημοσίου, κατασχεθέν υλικό από ελέγχους της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε σπίτια εμπλεκομένων σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και δεδομένα που έχουν συλλέξει οι εισαγγελείς από τους ελέγχους σε λογαριασμούς που διέθετε στην Ελβετία η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι αποκαλύφθηκαν μέσω της "λίστας Λαγκάρντ".


Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, που αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του, από την αρχή έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες ενέργειες και έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαθέτει.



τηλεφωνο ryanair
σρι λανκα νομισμα

πυροσβεστικη αθηνας

πυροσβεστικη αθηνας
κατερινα θεατρικη παρασταση θεσσαλονικη

Σύμφωνα με την πληροφόρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η σορός εντοπίστηκε πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσης. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε από τα σκυλιά των σωστικών συνεργείων κάτω από τις λάσπες


πυροσβεστικη αθηνας

πεθαινω μακρια σου

Νωρίτερα επικράτησε συναγερμός στην περιοχή καθώς τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, ενημέρωσαν πριν από λίγο τη δήμαρχο ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.


Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδωσαν, μάλιστα, εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης των δύο αγνοουμένων ενώ από χθες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20.



Παράλληλα, στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και στη Δ. Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:


-Στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες ? υπόγεια.
-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ. Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες ? υπόγεια.


Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.


αγωγιμότητα αγγλικά

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα αξιολόγησης των ανώτατων ιδρυμάτων που συντάσσεται δυο φορές τον χρόνο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στην 279η θέση μεταξύ 27.000 πανεπιστημίων, ενώ ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 291 και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 388. Την πρώτη πεντάδα, επί συνόλου 76 ελληνικών ιδρυμάτων, κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 541 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 600.


αγωγιμότητα αγγλικά

αγωγιμότητα αγγλικά

σχολες τεχνολογικης κατευθυνσης βασεις 2013

δωματια πανορμος τηνος

Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research Council - CSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας.


Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 27.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου στον παγκόσμιο ιστό, όπως αυτή αποτυπώνεται στον συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους, αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεων τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον «διαβασμένων» και σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.


μονοφυλλη ντουλαπα πλαστικη

μονοφυλλη ντουλαπα πλαστικη
διακοσμηση ταξης μαθηματικα

Το μέλος του συντονιστικού επιτροπών των συλλαλητηρίων, Μ. Πατσίκας, σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τόνισε: «Έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί μας».


«Είμαστε εδώ, για να πούμε στον πρωθυπουργό της χώρας ότι δεν πρέπει να πάει στις Πρέσπες. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει και να οδηγήσει τα πράγματα ακόμη και σε δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο κ. Πατσίκας.


Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η συγκέντρωση θα είναι διαρκής και στις 20:00 το Σάββατο (16/06/2018) στο συλλαλητήριο θα μιλήσει «μια εμβληματική προσωπικότητα».


Εξάλλου, η Επιτροπή Αγώνα, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημέρα και ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει και η οριστικοποίηση της ημέρας και της ώρας συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ.


Από τώρα, ωστόσο, έχει προσδιοριστεί ως τόπος της συγκέντρωσης η πλατεία του χωριού Λαιμός.


Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους του Νομού Φλώρινας, των όμορων νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, «να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».


«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί τον Eλληνικό Λαό να ξεσηκωθεί για δύο από τις ανεκτίμητες Αξίες του: Τη Δημοκρατία και τη Μακεδονία», αναφέρει η ανακοίνωση.


«Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική» σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα και τονίζει πως «οι Έλληνες θα ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της Κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα προβούμε σε κάθε συνταγματική ενέργεια, για να ανατρέψουμε την ίδια την Κυβέρνηση».



ινδικη μουσικη wikipedia
μονοφυλλη ντουλαπα πλαστικη